Publicat: 25 Octombrie, 2016 - 11:30
Share

Sincer, m-am cam săturat!

Zău, e prea mult!

Stau de multe ori şi mă întreb, ce rău le-am făcut noi oare politicienilor noştri, ori parlamentarilor, ori guvernanţilor, ori întregii lumi a justiţiei, televiziunilor, posturilor de radio, presei, adică întregii mass-media române, de zilnic ne chinuie şi ne pedepsesc cu tot felul de inepţii şi subiecte neatractive?

Ce vină avem de zilnic se întrec pentru apariţii pe ecranele TV să verse spre noi cisterne de lături?

 Cu ce am greşit de ni se ocupă timpul cu rumorile lor personale, cu fărădelegile lor penale sau cu delaţiunile făcute în faţa procurorilor pentru a li se diminua sau anula pedepsele pe care le-ar merita cu vârf şi îndesat după ce timp de 26 de ani au făcut orice ca să se îmbogăţească, fără să le pese că din cauza lăcomiei lor au distrus această ţară. Căci ei, politicienii, au ştiut cel mai bine să fure, să mintă, să calce pe cadavre, să-şi însuşească bunurile şi banii publici fără să-i deranjeze cineva, fără să-i oprească din avariţia lor fără margini. Şarlatanismul lor este înspăimântător, sunt capabili de orice fel de excrocherii şi „inginerii” financiare, totul numai cu gândul la îmbogăţire şi obţinerea de demnităţi cu orice chip.

Zău, m-am săturat să văd zilnic descinderi de mascaţi, arestări şi reţineri, condamnări pe bandă rulantă, dezvăluiri de motivări din dosarele penale şi stenograme ale convorbirilor private, care până la urmă dovedesc mârşăvenia, nesimţirea şi adevăratul scop pentru care au intrat  în politică – banul public. E de fapt o mascaradă urmată întotdeauna de tot felul de comentarii, care mai de care mai imbecile şi aberante. Toţi „analiştii de serviciu”, dar absolut toţi, încep cu aceeaşi sintagmă iritant de searbădă – după părerea mea...., de parcă ar interesa pe cineva părerile lor, nefîcând altceva decât să „bată câmpii” cu o ardoare de nedescris, ei neavând vreun succes notabil în propria lor existenţă!

M-am săturat să fiu terorizat zilnic de iminenţa blocării pensiilor, de faptul că ni se vând alimente care ne otrăvesc, de nefinanţarea medicamentelor compensate sau, şi mai rău, de neachiziţionarea unor medicamente pentru boli incurabile, precum cancerul.

Pe cine oare am supărat aşa de tare încât zilnic, oameni fără Dumnezeu, ne arată, de ceva ani încoace, indivizi care intră sau ies de la D.N.A., de parcă acolo s-ar premia oameni pentru merite deosebite, care au făcut lucruri minunate pentru naţiunea română?!?

Cu ce am greşit atât de tare de ni-l băgaţi pe gât încontinuu pe Traian Băsescu şi pe metresa lui, Elena Udrea, după ce timp de zece ani acest individ de factură securisto-comunistă, lipsit de morală şi scrupule, şi-a bătut joc de noi, atacând cel mai sfânt lucru - fibra noastră naţională, a dezbinat întreaga societate, incitându-ne unii împotriva altora, ne-a minţit şi ne-a jignit inteligenţa, a distrus firava democraţie pe care  am câştigat-o cu mari sacrificii la Revoluţie?  Şi, pentru că după debarcarea lui de la Cotroceni a devenit un fel de măscărici naţional, alături de mulţi alţii de aceeaşi teapă cu el, cărora li se cere părerea,  televiziunile de ştiri – pentru acelaşi scop meschin, adică reiting, bani şi influenţă  - îl cheamă, iar individul acceptă apariţia pe micile ecrane şi, în nesimţirea lui caracteristică, de parcă nu el a fost Preşedintele acestei ţări timp de două mandate, ne vorbeşte de cât de rău, nociv şi corupt este statul de drept, acest stat care se pare că în sfârşit s-a dezmeticit şi a început să investigheze toate infracţiunile şi abuzurile pe care el, întreaga lui familie şi toată mafia de lângă el, le-au făcut fără să le pese de nimeni şi de nimic.

Parlamentul, cu cele două camere, unde în loc să se facă şi să se voteze legi importante pentru acest popor, a devenit o circotecă, de la care DNA săptămânal cere ridicarea imunităţii a câte unuia din cei peste 500 de aleşi ai neamului, solicităril.

Există în orice om o limită a suportabilităţii şi înţelegerii, de care nu se ţine cont deloc, motiv care mă face să spun: Ajunge!!!  E totuşi prea multă bătaie de joc şi nimănui nu-i pasă, nimeni nu este vinovat sau responsabil pentru drama prin care trece acest popor, asaltat de subiecte şi piste false, de scenarii apocaliptice, de previziuni de seisme majore, fie la propriu, fie în politică, economie, sănătate sau învăţământ.

Dezinformarea şi scenarita , metode folosite şi experimentate cu brio de fosta securitate în România de azi, au devenit fapt cotidian şi sunt folosite la greu în ţara asta!

Previziuni şi analize de viitor pentru nimic se fac mereu!

Suntem în derivă rău de tot, în timp ce suntem minţiţi cu nonşalanţă şi ni se aruncă cu praf în ochi cum că economia duduie, ba chiar că avem cea mai mare creştere economică din Europa, creştere care nu se regăseşte pe nicăieri, nici în prosperitatea românului, nici în numărul de autostrăzi, spitale, şcoli şi închisori construite în aceşti ultimi ani.

Suntem luaţi drept fraieri, ni se jigneşte inteligenţa şi, de parcă nu ar fi de ajuns toate astea, de cele mai multe ori suntem persiflaţi şi abuzaţi verbal de nişte personaje jalnice care şi-au dobândit locul în societate nu prin merit, ci prin cumetrii, corupţie, fals, abuz, cumpărare sau vânzare de influenţă.

Ţara geme şi noi asistăm nepăsători la dezastrul ei!

 

Topic: 

Format: