7 decembrie 2021

Macron îi santajeaza pe francezi prin impunerea vaccinarii, La Paris si in alte orașe au loc proteste de amploare

Macron presedinte Franta
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Premierul francez a cerut rezidenților țării să se vaccineze împotriva coronavirusului cât mai curând posibil. Jean Casteks susține ca… vaccinarea va evita adoptarea unor măsuri restrictive severe, pe care are grija sa le vehiculeze in discurs.
Premierul francez Jean Casteks i-a îndemnat pe rezidenții țării să se vaccineze împotriva coronavirusului cât mai curând posibil, astfel încât autoritățile să nu trebuiască să reintroducă măsuri restrictive dure. Șeful guvernului francez a făcut această declarație sâmbătă în timpul unei vizite la un centrul de vaccinare in zona Pirineilor.”Linia guvernului este foarte clară – trebuie să ne vaccinăm, astfel încât rezidenții să poată obține pașapoarte sanitare. Vaccinarea va evita măsurile restrictive dure pe care am fost obligați să le introducem mai devreme”, a spus Kasteks. „Doar demonstrând o solidaritate comună vom putea ieși din această criză sanitară”, a spus premierul. „Știu că există o oarecare rezistență în această problemă, dar trebuie să ne convingem cu orice preț cetățenii noștri să se vaccineze”, susține el.

Sâmbătă, ample manifestații împotriva politicii guvernamentale antipandemice au avut loc în multe orașe din Franța.

Luni seara, președintele francez Emmanuel Macron, în timpul unui discurs televizat, a anunțat introducerea vaccinării obligatorii a personalului medical și a altor categorii de lucrători din cauza tulpinii deltei. În plus, liderul francez a anunțat introducerea, de la 1 august, a pașaportului sanitar pentru vizitarea barurilor, restaurantelor și centrelor comerciale. De acum înainte, numai vaccinatii și cei care au primit un rezultat negativ al testului pentru coronavirus vor fi permise pe avioane și trenuri pe distanțe lungi.

Aceste elemente si discursul santajist continua să-i scoată masiv pe francezi in strada, care, la fel ca si noi, exprimă serioase rezerve in legatura cu vaccinarea.
Ciprian POP