Publicat: 23 Octombrie, 2012 - 18:03
Share

Peste o lună, Macy Gray revine pentru a treia oară în România, pentru un concert de zile mari ce include atât hituri precum "Sexual Revolution", "I Try", "Sweet Baby", cât şi coveruri celebre de pe albumul "Covered" (2012).

În paralel, Macy Gray se reîntâlneşte cu fanii şi pe marile ecrane: în Noiembrie e aşteptată lansarea thrillerului Paperboy (2012), o poveste provocatoare, plină de sugestii sexuale, plasată în anii '60, în sudul Floridei, unde Gray joacă alături de Nicole Kidman, Matthew McConaughey şi John Cusack.
 
"I'm so fuckin' beautiful, especially when I take my clothes off" este declaraţia făcută acum 11 ani de americanca Macy Gray, care lansa Sexual Revolution, cel de-al doilea single de pe albumul The ID (2001), discul cu numărul doi din cariera sa. Nişte versuri curajoase şi un drum lung pentru o fostă angajată a Mc Donald's (în 2006, Gray, deja pe culmile celebrităţii, a filmat o reclamă pentru lanţul fast-food, spunând, fără urmă de ipocrizie, că a fost primul său pas către succes). Printre vedetele care au lucrat la McDonald's se numără Pink, Seal, Shania Twain, Sharon Stone, pilotul de curse NASCAR Tony Stewart sau fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos. Gray, pe care site-ul celebritynetworth.com a estimat-o ca valorând azi 38 milioane de dolari, glumeşte spunând că, dacă ar şti unde sunt banii, s-ar duce imediat să-i scoată şi ar face... shopping. La capitolul avere personală, Macy admite că numără trei proprietăţi în Canton, Ohio, şi o groază de bijuterii.

Cântăreaţă, producător muzical, actriţă sunt doar câteva dintre domeniile în care Macy şi-a jucat cartea câştigătoare. Cunoscută pentru Spider Man, Deja Vu, How To Loose A Guy in 10 Days, Macy Gray i-a suflat faimoasei Oprah Winfrey rolul din The Paperboy (2012), o poveste provocatoare, plină de sugestii sexuale, de ambiţie şi prejudecăţi, plasată în anii '60 în sudul Floridei, un film cu un buget de 12,5 milioane de dolari. Bazată pe un roman inspirat dintr-o poveste adevărată, pelicula a fost selecţionată oficial la Cannes în acest an, iar Gray împarte ecranul cu Nicole Kidman, Matthew McConaughey şi John Cusack. Regizorul Lee Daniels (nominalizat la Oscar pentru Precious) n-a făcut un secret din faptul că rolul menajerei de culoare Anita i-a fost mai întâi oferit lui Oprah Winfrey, cea mai cunoscută vedetă feminină de televiziune din lume, înainte de a merge la Gray. "În retrospectivă, nu mi-o pot imagina pe Oprah pe podea încercând să se masturbeze," râde Daniels. "Fiecare are propria interpretare. Oprah ar fi jucat foarte stoic, ceva foarte diferit. Cred că Macy Gray a fost alegerea potrivită, în final". Filmul ar putea fi lansat în sălile de cinema din România în luna Noiembrie.
Macy Gray, acum în vârstă de 45 de ani, a vândut peste 20 de milioane de albume în întreaga lume şi are la activ 6 albume de studio, un premiu Grammy şi alte 5 nominalizări. Albumul "Covered" include 16 piese, coverurile unor trupe la fel de celebre, precum "Here Comes The Rain Again" (Eurythmics), "Creep" (Radiohead), "Teenagers" (My Chemical Romance), "Nothing Else Matters" (Metallica),  "Sail" (Awolnation) sau "Wake Up" (Arcade Fire).


Pe 22 Noiembrie, accesul la concertul de la Sala Palatului va fi permis începând cu ora 19.00, iar spectacolul va începe la ora 20.00, cu Moonlight Breakfast (RO) în deschidere. Biletele sunt disponibile la preţurile de 220, 170, 140 şi 110 lei. Tichetele se pot cumpăra online, pe eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti). Biletele pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.
Concertul Macy Gray de la Bucureşti este un eveniment recomandat de  Magic FM şi suţinut de Prima TV.
 
Autor: Călin Angheluţă