Publicat: 17 Martie, 2015 - 20:14
Share

Moscova şi Caracas pot atinge un apogeu al relaţiilor diplomatice, lungi de 61 de ani, potrivit preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro.

Administraţia de la Caracas este pregătită să coopereze îndeaproape cu Moscova, în cadrul normele Consiliului de Securitate ONU, şi speră ca preşedintele Rusiei să efectueze o vizită oficială în Venezuela, spune Maduro într-o scrisoare deschisă adresată omologului său de la Kremlin, Vladimir Putin.

În octombrie 2014, Venezuela a devenit membră cu statut non-permanent al Consiliului de Securitate ONU, cu un mandat care expiră la sfârşitul anului 2016.

"Confirm din nou bunăvoinţa noastră de a lucra într-o coordonare apropiată cu guvernul dumneavoastră, în cadrul oferit de Consiliul de Securitate şi cel al altor organizaţii ONU, pentru a contribui la dreptatea internaţională şi pacea mondială, apărând în acelaşi timp demnitatea popoarelor noastre", spune Maduro.

"Sper că ne vom putea vedea în curând aici, la Caracas. Trebuie să ştiţi că şi aici este casa dumneavoastră", mai adaugă liderul venezuelean.