Publicat: 15 Iulie, 2016 - 08:54
Share

Update: "Sunt în strânsă legatură cu autoritățile pentru a mă asigura că cei doi răniți români primesc toată îngrijirea de care au nevoie", a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

 

UPDATE Informare de presă ref. atacul de la Nisa În continuarea informațiilor transmise referitoare la atacul de la Nisa, MAE informează că echipa consulară a Consulatului General de la Marsilia, aflată la Nisa, s-a deplasat la unitățile spitalicești unde sunt internate victimele rănite, a stabilit legătura cu rudele celor două victime spitalizate și le acordă asistență consulară de specialitate.

Totodată, celula de criză activată la nivelul MAE se află în legătură permanentă cu autoritățile franceze, prin intermediul Ambasadei României la Paris și Consulatului General la Marsilia, și al echipei consulare, în vederea obținerii unor informații suplimentare și monitorizării evoluției situației.

În continuarea informaţiilor transmise referitoare la atacul de la Nisa, Franţa, Ministerul Afacerilor Externe informează că până la acest moment, printre decedaţi, nu au fost identificaţi cetăţeni români.
Totodată, conform ultimelor informații disponibile, printre victimele rănite şi spitalizate se află 2 cetăţeni români.
O echipă consulară a oficiului consular român de la Marsilia s-a deplasat în cursul nopţii la Nisa şi este în legătura cu rudele persoanelor rănite.
Reamintim că MAE a pus la dispoziția cetățenilor români contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei României la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, autoritățile franceze au activat o linie verde pentru rudele victimelor, apelabilă la numărul: +33 493722222.
Vom reveni cu detalii şi informaţii actualizate, pe măsura ce acestea vor fi disponibile.

"Se pare ca printre persoanele ranite din fericire, cel putin pana la momentul de fata, nu avem informatii ca ar fi victime cetateni romani. Stim doar ca exista doi cetateni romani care traiesc in Franta si care sunt raniti, dar sunt ingrijiti in spitalele de acolo, de la Nisa", a declarat ministrul de Externe Lazar Comanescu, la Digi24.