Publicat: 1 Februarie, 2018 - 09:10

Ministerul Afacerilor Externe apreciază intervenţia publică a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, prin care acesta recunoaşte capacitatea mecanismelor democratice şi constituţionale din România de a lua propriile decizii, în deplin acord cu valorile europene, creând premisele unui dialog echilibrat cu autorităţile române.

Mesajul înaltului oficial european răspunde astfel invitaţiei la dialog lansate de Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi de actualul Prim-Ministru al României, Viorica Dăncilă, cu ocazia discursului de învestitură din Parlamentul României.

Din mesajul oficialului european reiese atât dreptul României de a adera la spaţiul Schengen, cât şi posibilitatea ca recomandările Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) să fie îndeplinite până la finalul mandatului actualei Comisii, care expiră în anul 2019.

În plus, discuţiile purtate la Bruxelles relevă faptul că România a realizat în ultimele luni toate demersurile necesare pregătirii adecvate a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, având capacitatea de a exercita în bune condiţii viitorul său rol.
 

Tag-uri Nume: