Publicat: 13 Noiembrie, 2019 - 08:18
Share

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat Autorităţii Electorale Permanente necesarul materialelor de vot pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale

În conformitate cu atribuţiile ce revin Ministerului Afacerilor Externe, conform legislaţiei în vigoare, cu privire la organizarea în străinătate a alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2019, ministrul afacerilor externe a transmis astăzi, 12 noiembrie, Autorităţii Electorale Permanente numărul total al materialelor de vot necesare organizării în străinătate a procesului electoral aferent turului 2 de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României: 4.608.175 buletine de vot şi 2.866.260 timbre autocolante.

Aceste cantităţi sunt rezultatul informării de către misiunile diplomatice şi consulare, la solicitarea Centralei MAE, cu privire la necesarul de buletine de vot şi alte materiale pentru turul 2. Numărul de buletine de vot solicitat de misiuni pentru turul 2 este mai mare cu 107.068 decât cel solicitat pentru primul tur.

Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate vor putea vota în cele 835 de secţii de votare organizate de Ministerul Afacerilor Externe pentru acest proces electoral. Ministerul Afacerilor Externe reiterează importanţa ca cetăţenii români din străinătate să voteze în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în fiecare din zilele de 22, 23 şi 24 noiembrie 2019, începând chiar cu ziua de vineri, 22 noiembrie, pentru a evita aglomerarea în ultima zi.

Tag-uri Institutii: