Publicat: 19 Iunie, 2016 - 12:17
Share

"Zestrea" by Liliana Ţuroiu s-a îmbogățit cu o linie exclusivistă de cămăși bărbătești de ceremonie, prima piesă a colecţiei fiind purtată de Maestrul Gheorghe Zamfir. Cea de-a doua piesa a ajuns la un alt celebru artist, André Rieu, cu ocazia concertelor pe care acesta le-a susținut, zilele trecute, la București.

Ca orice proiect de poveste, piesa cheie a colecţiei - prima cămașă de ceremonie din linia masculină "Zestrea" - are  propria ei poveste de suflet: a fost gândită şi creată de designerul Liliana Ţuroiu special pentru Maestrul Gheorghe Zamfir. 

"Întâlnirea cu o personalitate complexă precum Maestrul Gheorghe Zamfir, naist, dirijor şi compozitor, singurul artist român ce deţine peste 120 de Discuri de Platina şi de Aur, precum si alte numeroase distictii de recunoastere a performanţei sale artistice reprezintă pentru mine o onoare profesională și o mare bucurie personală",  mărturiseşte artistul plastic Liliana Ţuroiu. 

Am creat colecţia şi albumul Zestrea ascultând muzica lui Gheorghe Zamfir, am expus în muzee din multe ţari acest proiect pe muzica Maestrului şi am avut ocazia să descopăr, în urmă cu puţin timp, universul artistului şi casa sa, în care am păşit cu mare emoţie. Cred că muzica lui Gheorghe Zamfir este în acest moment cea mai frumoasa muzică din lume si am fost foarte fericită sa vad bucuria si placerea deosebita cu care a purtat in concert aceasta primă cămaşă "Zestrea" ,pe care i-am dedicat-o."

Linia masculină semnată Liliana Ţuroiu cuprinde cămăși de ceremonie, dar şi o linie bussines, din materiale de înaltă calitate, cu mici broderii în culorile nationale. Broderiile stilizate ale cămăşilor de zi sunt extrem de discrete, pozitionate pe manşete, asemenea unor bijuterii textile. O linie masculină de cămăşi întregeşte, practic, colecţia de inspiraţie româneasca "Zestrea". 

"Am creat cămăşile business astfel încât să poată fi purtate de către oamenii de afaceri sau de persoane oficiale ce reprezintă România la evenimente din țară și din străinătate. De foarte multe ori purtatoarele colectiei Zestrea sau clientele fidele ale casei m-au rugat să creez şi diverse piese de vestimentaţie masculină cu mici detalii de inspiraţie românească. Asa s-a conturat ideea acestei linii de cămăşi bărbăteşti, care, iată, are deja un mare succes.”, spune creatoarea colecţiei.

Tesaturile au fost alese cu grijă din colecţia celor mai mari producatori în domeniu şi conţin bumbac, in sau mătase. Broderiile geometrice discrete - în cazul modelelor business - sau cele foarte pretioase, in cazul modelelor de ceremonie, definesc, de altfel, întreaga colecție.

...  IAR POVESTEA CONTINUA CU UN NOU BRAND: BRAN DRACULA'S CASTLE BY LILIANA TUROIU

Luna iunie marchează încă o lansare: cea a unui alt proiect de suflet, foarte spectaculos şi extrem de vizibil, care duce mai departe zestrea etnografică şi legendele medievale româneşti, într-un loc încărcat de istorie. Este vorba despre colecţia BRAN Dracula’s Castel by Liliana Turoiu.

Succesul expoziției și al albumului de artă și costum “Zestrea”, semnate de designerul Liliana Ţuroiu și gazduite în vara anului trecut de Castelul Bran, a fost urmat de numeroase expoziții în țară și în străinătate. Muzeul Național Peleș, Muzeul Orașului Sinaia, Cetatea Făgărașului, Accademia di Romania din Roma, Palatul Hoffburg din Viena sunt doar câteva dintre destinațiile în care acest proiect cultural a fost aplaudat la scenă deschisă.

În acest context, Liliana Ţuroiu a fost invitata de administrația Castelului Bran - obiectivul turistic cel mai vizitat din Romania- să creeze o colectie specială, dedicată acestui loc unic din România. Colectia a fost lansată de curând, cu ocazia inaugurării celor trei magazine ale Castelului: ”Rotonda”, ”Contele” și ”Regina".

”Este pentru mine o invitație onorantă, având în vedere ecourile extraordinare, atât pe piața internă cât și in plan nternațional, ale ultimei mele expoziții de la Castelul Bran", a declarat cu această ocazie designerul român Liliana Țuroiu, subliniind că noile magazine oferă vizitatorilor produse unice, autentice și amintiri speciale.