Publicat: 27 Mai, 2019 - 12:08

Sâmbătă, 25 mai, Opera Comică pentru Copii (OCC) a dat startul distracţiei pentru toţi copiii din Bucureşti. Organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, Festivalul Opera Copiilor (FOC), o iniţiativă pentru întreaga familie, s-a bucurat de un public numeros, curios şi entuziast, care a participat la numeroasele activităţi şi jocuri interactive pregătite de echipa OCC.

Prima zi a celei de-a V-a ediţii FOC a adus pe scena OCC Grand Arena un super eveniment muzical - Gala Cantus Mundi. Sute de copii din corurile Programului Naţional Cantus Mundi au susţinut un concert impresionant dedicat sărbătoririi copilăriei. Totodată, la Ziua Cantus Mundi, micii spectatori au putut să îşi testeze creativitatea prin diverse jocuri muzicale, sesiunea de karaoke sau cea de improvizaţie sonoră, coordonată de cântăreaţa de muzică jazz, Irina Sârbu.

Timp de patru weekend-uri pline, Opera Comică pentru Copii îi invită pe cei mici, alături de părinţii lor, să se bucure de o mulţime de activităţi cu intrare liberă: Grădina cu Jocuri amenajată cu sute de boardgames-uri, jocuri de strategie sau jocuri de logică, Căsuţa din Copac, una din cele mai importante atracţii unde cei mici vor putea participa la mici recitaluri şi lansări de carte sau vor putea interacţiona, pentru 30 de minute, cu Biblioteca Vie, ascultând istorisirile fabuloase ale membrilor echipei OCC. Mai mult decât atât, copiii pot participa la sesiunile de lectură "Vedetele citesc poveşti în Copac", la care Felicia Filip, Marian Râlea, Paula Seling, Cuzin Toma, Toth Zoli, Anna Ungureanu, Corina Dumitrescu, Vali Ionescu Caciureac şi mulţi alţi artişti şi vedete, care vor citi micilor vizitatori poveştile favorite.

"Festivalul Opera Copiilor (FOC) împlineşte cinci ani, iar acest copil minunat al OCC pregăteşte, an de an, surprize, activităţi şi spaţii de joacă noi. FOC este o poveste a copilăriei care se spune în cele trei săli ale Operei Comice pentru Copii - Sala Mare, Sala Mozart şi Sala UnderGrant, dar şi în alte trei spaţii exterioare - Street Stage, Scena din Copac şi Grand Arena OCC, un loc extraordinar unde vor avea loc spectacole de toate genurile şi unde publicul şi artiştii de pe scenă se vor simţi ca într-o familie. Dragi copii, veniţi la Opera Comică pentru Copii pentru că este minunat! Întotdeauna am această stare de necuprindere pentru că nu pot să exprim prin cuvinte cât de frumos este la OCC. Vă invit pe toţi să veniţi şi să descoperiţi că vorbele nu au aceeaşi putere ca o plimbare în lumea copilăriei Operei Comice pentru Copii. La mulţi ani, FOC! La mulţi ani tuturor copiilor!", a declarat soprana Felicia Filip, Directorul General al Operei Comice pentru Copii.

Tot în cadrul FOC, cei mici se vor putea distra în voie la Piscina cu bile, la Fun Racing OCC, unde pistele de raliuri în miniatură îi aşteaptă pe cei împătimiţi de automobile, la Aventura Parc, dar şi la zona de Water Fight, îşi vor putea dezvolta creativitatea la Atelierele printre nori, organizate la 8 metri înălţime, sau îşi vor putea testa abilităţile de a lucra în echipă în cadrul jocurilor Treasure Hunt sau Escape Room. Echipa Operei Comice îi invită pe copii şi pe adulţi deopotrivă să viziteze cele două expoziţii interactive cu acvarii cu peşti exotici şi cu fluturi vii. Pe acoperişul OCC, vizitatorii vor putea să privească cerul şi stelele cu ajutorul telescoapelor profesionale amplasate cu ocazia festivalului. Simultan activităţilor desfăşurate în curtea OCC, pe scenele celor trei săli - Sala Mare, Sala UnderGrant şi Salonul Mozart - se vor desfăşura cele mai îndrăgite spectacole ale Operei Comice pentru Copii.

Despre toate activităţile şi surprizele pregătite pentru următoarele weekenduri FOC găsiţi informaţii pe site-ul Operei Comice, www.operacomica.ro, pe conturile de Facebook şi de instagram ale instituţiei şi evenimentului, precum şi în comunicatele viitoare.

Vinerea magică la FOC

Vineri, 31 mai de la ora 19:00, copiii şi adulţi sunt invitaţi să ia parte la prima premieră cu un spectacol de magie la Opera Comică pentru Copii. Bucureştenii vor viziona cel mai modern spectacol de magie susţinut de fostul concurent la ,,Românii au Talent", binecunoscutul magician si iluzionist Bogdan Muntean, desemnat în anii trecuţi Cel Mai Bun Magician din ţară! Magie şi iluzionism, suspans şi trucuri captivante, show de lumini şi momente pline de mister vor avea loc, timp de o oră, în Grand Arena, un spaţiu dedicat evenimentelor speciale din cadrul Festivalului Opera Copiilor.

"Flautul Fermecat" şi "Eliza, micuţa florăreasă" sunt poveştile la care OCC vă aşteaptă pe 1 şi 2 iunie

În primul weekend al lunii iunie, pe lângă activităţile outdoor, toţi iubitorii OCC sunt invitaţi la spectacolul de operă "Flautul Fermecat", de W. A. Mozart, ce poartă semnătura regizorului Cristian Mihăilescu, a scenografei Viorica Petrovici şi a coregrafului Cătălin Caracaş. Povestea emoţionantă a tânărului prinţ Tamino este transpusă în muzică, dans, decoruri, costume şi efecte speciale, pe 1 şi 2 iunie, la Sala Mare, de la orele 11:00 şi 17:00, respectiv 11:00 şi 15:00.

Tot sâmbătă şi duminică, cei care doresc să urmărească o poveste spusă numai în paşi de dans, sunt invitaţi să vizioneze spectacolul de balet "Eliza, micuţa florăreasă", la Sala UnderGrant. Cu ocazia celebrării copilăriei, povestea Elizei este o lecţie importantă care ne aminteşte că cele mai importante vise sunt acelea care pornesc din inimă şi ne modelează purtarea şi gândirea. Cele 4 reprezentaţii ale spectacolului sunt programate pe 1 şi 2 iunie, de la orele 11:00 şi 13:30. Biletele la spectacole pot fi achiziţionate de pe www.bilete.ro.

Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.

Tag-uri Institutii: