Publicat: 17 Ianuarie, 2015 - 12:56
Share

Pentru creșterea capacității de intervenție în situații medicale de urgență, Ministerul Afacerilor Interne a deschis un nou punct SMURD, în localitatea Acățari, județul Mureș.

Punctul SMURD de la Acățari a fost inaugurat sâmbătă, 17 ianuarie a.c., fiind al treilea de acest tip care a fost deschis în țară de la începutul acestui an. Celelalte două puncte SMURD au fost deschise în județele Satu Mare și Sibiu.

Având în responsabilitate o zonă de aproximativ 15-20 km, echipajul de la Acățari este al 12-lea echipaj SMURD din județul Mureș, subordonându-se operativ Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Mureș.
Decizia de a deschide punctul SMURD de la Acățari a fost motivată de faptul că pe DNE 60, între Sighișoara și Târgu Mureș se produc frecvent accidente de circulație care necesită intervenția rapidă a echipajelor medicale. 

Spațiile destinate punctului de lucru de la Acățari sunt puse la dispoziție de primărie, care suportă toate cheltuielile legate de utilități. Cei 14 paramedici, voluntari civili, au urmat cursuri de pregătire la ”Centrul pentru formarea formatorilor în descarcerare și acordarea primului ajutor calificat” din Târgu Mureș.

Ambulanța a fost achiziționată prin Programul Operational Regional – POR cheltuielile legate de întreținere, combustibilul și materialele sanitare fiind asigurate de Spitalul de Urgență Târgu Mureș.