Publicat: 25 Iunie, 2019 - 09:20
Share

Mai multe locuinţe, gospodării şi beciuri din localităţi aflate în partea de nord a judeţului au fost inundate, în ultimele 24 de ore, în contextul în care în zonă au fost prognozate precipitaţii de până la 70 l/mp.

Pompierii au acţionat cu motopompe pentru evacuarea apei din 13 locuinţe şi 22 beciuri, inundate ca urmare a precipitaţiilor abundente. Apa a pătruns în 10 locuinţe, 19 beciuri şi gospodării din satul Măneciu Ungureni. Ploaia a cauzat probleme şi în satul Schiuleşti din comuna Izvoarele, o locuinţă şi două beciuri fiind inundate. Probleme au fost şi în comuna Ceraşu unde apa a pătruns într-o locuinţă şi într-un subsol de bloc la Plopeni.
Pompierii au fost în alertă şi în Păuleşti la o locuinţă inundată, precum şi pe strada Cumpătu din Sinaia, unde traficul a fost blocat aproximativ 30 de minute.

Din cauza vântului puternic un copac a căzut pe un autoturism în Ploieşti iar în Vălenii de Munte, pe strada Berevoieşti mai mulţi stâlpi de alimentare cu energie electrică s -au rupt şi au blocat carosabilul.

În acest moment un echipaj de pompieri cu o motopomă acţionează în Măneciu, pe străzile Fabricii şi Costeşi pentru a evacua apă din două locuinţe.

34 pompieri militari cu 15 mijloace au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de protecţie a comunităţilor, precum şi pentru evacuarea apei din zonele inundate. 

Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea şi înlăturarea potenţialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situaţiei din zonele vizate precum şi evoluţia acesteia. Comunicat de presă - ISU Prahova

Tag-uri Institutii: