27 septembrie 2022

Mai multe persoane, participante la festival, cetăţeni romani şi străini, sunt implicate in săvârşirea unor operaţiuni privind circulaţia drogurilor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 17.08.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Harghita, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizatei Târgu-Mureş şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita au efectuat mai multe percheziţii domiciliare şi auto, fiind vizate un număr de 26 de spaţii – autovehicule, autorulote, corturi – amplasate pe raza comunei Gălăuţaş, judeţul Harghita, în zona de desfăşurare a unui festival de muzică electronică. În cauza existau indicii in sensul că mai multe persoane, participante la festival, cetăţeni romani şi străini, sunt implicate in săvârşirea unor operaţiuni privind circulaţia drogurilor.

Cu ocazia desfăşurării activităţilor investigative au fost ridicate, de la un număr 15 persoane, 123 comprimate de diferite culori şi forme, 15 timbre LSD, circa 39 grame haşiş, o cultură indoor de ciuperci halucinogene, diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc (cocaină, ketamină, ciuperci halucinogene, muguri de canabis, ţigarete confecţionate artizanal cu canabis) şi obiecte utilizate la traficul şi consumul de droguri (grindere, minicântare electronice de mare precizie, pipe, vaporizatoare, pliculeţe cu urme, seringi, diferite obiecte folosite pentru prizare).

Anterior desfăşurării activităţii, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Harghita poliţiştii S.C.C.O. Harghita din cadrul B.C.C.O. Tg Mureş, cu sprijinul B.C.C.O Târgu-Mureş, I.P.J. Harghita şi I.J.J. Harghita au realizat activităţi punctuale, ocazie cu care au fost prinse în flagrant 8 persoane (cetăţeni români şi străini), implicate în traficul şi consumul de droguri, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 50 de grame de muguri de canabis, 14 timbre LSD, aproximativ 12 grame de substanţă pulverulentă cu privire la care exista suspiciunea ca ar fi amfetamină, 5 comprimate de ecstasy, aproximativ 3 grame de ketamină, 2 grame de rezină de canabis, 7 comprimate de diazepam, un minIcântar electronic, 4 grindere, o pipă şi 4 dispozitive pentru prizat.

La Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Harghita au fost înregistrate dosare penale in care se efectuează cercetări sub aspectul sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri de risc şi mare risc, fără drept, pentru consum propriu.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penal, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.