Publicat: 10 Decembrie, 2015 - 16:48

Mai mulți secretari de stat din M.A.I au fost demiși de ministrul de Interne, Petre Tobă. 

Potrivit unui comunicat de presă al MAI , funcția de secretar de stat în MAI a lui Ilie Botoș va fi preluată de chestor general de poliție Ioan Buda. Până în prezent, acesta a fost inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

În locul lui Bogdan Tohăneanu va fi Florea Tiberiu Trifan, care a deținut până în prezent funcția de coordonator al secției consulare, ministru plenipotențiar, în cadrul Ambasadei României în Italia.

Totodată, conform comunicatului citat, Gheorghe Cornescu a fost eliberat din funcția de subsecretar de stat în MAI, iar chestorului de poliție Ion Stoica i-a încetat exercitarea cu caracter temporar a funcției publice de secretar general al aceluiași minister.

MAI mai informează că, începând de joi, la propunerea ministrului Petre Tobă, chestorul de poliție Bogdan Despescu a fost numit inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române.

Bogdan Despescu a absolvit Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" în anul 1995, ulterior ocupând diferite funcții în cadrul Inspectoratelor de Poliție ale Județelor Buzău, Prahova și Constanța. Din 20 iulie 2014 și până în prezent, acesta a ocupat funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Are 43 de ani, este căsătorit și are un copil, se precizează în comunicat.