Publicat: 3 August, 2013 - 11:28
Share


În mai puţin de o lună, publicul autohton va putea vedea în premieră cel mai spectaculos concert organizat vreodata în România: Roger Waters – The Wall live! Prezentat de Volksbank şi Ciuc Premium, show-ul reprezintă punerea în scenă, integral, a celebrului album The Wall al trupei Pink Floyd, întregul eveniment bucurându-se de o producţie colosală, ale cărei cifre depăşesc cu uşurinţă orice alt record stabilit până în prezent pe piaţă de concerte din România. Evenimentul va avea loc pe 28 August, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti şi este organizat de Emagic, ultimele bilete disponibile putand fi achiziţionate în continuare de pe Myticket.ro şi din magazinele afiliate.

 

Dacă show-ul The Wall reprezintă cel mai aşteptat concert pentru fanii Pink Floyd, evenimentul este totodată un "must see" şi pentru iubitorii de muzică live în general, spectacolul în sine fiind una dintre cele mai aclamate producţii ale genului, la nivel mondial. "Cel mai bun show facut vreodată. Punct", după susţin jurnaliştii de la New York Post, în timp ce Philadelphia Inquirer titrează: "The Wall live este pur şi simplu un show perfect! Fiecare om ar trebui să vadă, măcar o dată în viaţă, o asemenea producţie!". Începând de la dimensiunile impunătoare ale scenei, construită sub forma unui zid de 150 metri lungime ce serveşte totodată drept ecran pentru proiecţii video impresionante, continuând cu jocuri de lumini şi efecte pirotehnice neaşteptate şi terminând cu elemente scenografice uluitoare, întregul spectacol reprezintă o fascinantă incursiune în lumea lui Pink, personajul central al albumului The Wall. Devenit un adevărat fenomen, albumul lansat în 1979 a fost pus în scenă prima dată un an mai târziu, în cadrul turneului cu acelaşi nume, bucurânu-se încă de la început de o scenografie extrem de elaborată.

După destrămarea trupei, Roger Waters a fost singurul care a reeditat întregul spectacol, de această dată în Germania, pe 21 Iulie 1990, ca formă de sărbătorire a căderii zidului din Berlin, în faţa unui public record: peste 200.000 de spectatori! Trecerea timpului şi minunile tehnologiei moderne i-au permis lui Roger Waters să dezvolte tot mai mult conceptul spectacolului astfel că, în 2010, la 20 de ani de la ultima interpretare live a albumului, acesta a demarat un nou turneu mondial care-şi propunea să readucă în faţa fanilor celebrul "zid". De această dată, însă, întreaga producţie era mult mai spectaculoasă, fiind un conglomerat de elemente artistice nemaiîntâlnite în cadrul unei săli de spectacol, componenta multi-dimensională a show-ului devenind practic punctul definitoriu al noului "The Wall". Turneul a avut un succes impresionant, astfel că Roger Waters a regândit întregul set-up al concertului special pentru locaţiile în aer liber, pregătindu-se de un nou turneu mondial în cadrul căruia, anul acesta, a fost inclusă şi România.

Noua structură a scenei, de două ori mai mare decât cea gândită pentru evenimentele indoor, permite amplasarea a nenumărate instalaţii pirotehnice, precum şi o serie de elemente de butaforie impresionante, nenumărate mascote construite la dimensiuni uriaşe făcând parte din scenografia show-ului. Întregul zid va fi mai mare decât lungimea unui teren de fotbal, făcându-l imposibil de asamblat în cadrul oricărei alte locaţii de evenimente în aer liber din România, Piaţa Constituţiei fiind singura ce poate găzdui o astfel de producţie.

Cei care nu vor să rateze şansa de a vedea cel mai spectaculos concert organizat vreodată în România îşi mai pot achiziţiona bilete de pe myticket.ro, precum şi din reţeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi Sala Palatului, la preţuri cuprinse între 135 şi 950 de lei.

The Wall Live 2013 Official Trailer: youtube.com/watch?v=ggkNk47HoLk