Publicat: 13 Februarie, 2013 - 13:36

Binecunoscuta actriţa Maia Morgenstern a devenit ambasadorul concursului naţional de creaţie Shakespeare School Essay Competition, organizat de Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie.

Concursul stimuleaza gandirea creativa si spiritul de inovatie, motiveaza tinerii sa isi perfectioneze limba engleza si le deschide orizontul, oferindu-le ca premii tabere de engleza in Marea Britanie, un prim pas spre un mediu academic de elita.

„Maia sugereaza perfect trasaturile pe care trebuie sa le aiba marele castigator ai competitiei: multa creativitate si nonconformism, alaturi de seriozitate si perseverenta.”, afirma Adriana Alionte, vicepresedintele Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie.

Maia Morgenstern a fost bucuroasa sa se alature acestui proiect ce incurajeaza perfectionarea limbii engleze in randul tinerilor, deoarece ea insasi a avut de castigat profesional prin studiul limbilor straine, jucand atat pe scena, cat si in filme, in numeroase limbi: romana, engleza, aramaica, idis, franceza, rusa. „Limba materna a tatalui meu a fost limba rusa pe care am invatat-o din familie. Tata vorbea noua limbi. Mama i se adresa in limba rusa sa ii faca o placere. Tata spunea sa invete intai rusa perfect apoi sa o vorbeasca.”, declara Maia Morgenstern intr-un interviu. Pasiunea pentru invatarea limbilor straine este o traditie in familia Maiei pe care doreste sa o  transmita mai departe nu doar celor trei copii ai ei, ci tuturor tinerilor din Romania.

Ambitia, seriozitatea, generozitatea, faptul ca este o persoana deschisa, insetata de cunoastere, dar mai ales perseverenta si muncitoare, o transforma pe Maia Morgenstern intr-un real model pentru tineri. „Ne bucuram sa avem alaturi de noi un om de cultura cu o cariera impresionanta, dar mai ales care s-a remarcat prin valori deosebite. Ne dorim ca Maia Morgenstern sa fie un model catre care sa aspire copiii si tinerii din Romania. O personalitate care a atins performante extraordinare in cariera artistica, va inspira cu siguranta.”, spune Adriana Alionte.

Maia Morgenstern invita toti copiii si tinerii cu varste intre 11 si 20 de ani, pasionati de limba engleza si cu talent la scris sa dea frau liber imaginatiei intr-un eseu original pe care il pot incarca pe site-ul www.shakespeare-school.ro pana pe 24 martie.