Publicat: 29 Septembrie, 2020 - 20:19
Share

Acest lucru este raportat de TASS, cu referire la un studiu al serviciului de căutare a posturilor vacante și a personalului „Rabota.ru”.
 "Studiul a arătat că 72% dintre companiile rusești nu au reușit încă să se recupereze complet după carantină. Potrivit sursei citate, dacă s-ar recurge la o a doua blocare, respective un al doilea val de restricții, pentru mulți angajati rusi, fi o chestiune de supraviețuire economica”. O blocare repetată și noi măsuri restrictive ar inrautati excepțional situatia", a comentat directorul comercial al "Rabota.ru", Vladimir Koritsky, cu referirte la situația pieței forței de munca în toata Rusia.
Mai mult de jumătate (57%) dintre reprezentanții chestionați ai întreprinderilor ruse și-au transferat integral sau parțial personalul la muncă la distanță, 25% dintre respondenți au declarat că și-au suspendat compania, iar 18% au continuat să lucreze offline.
De asemenea, 69% dintre reprezentanții întreprinderilor chestionate (cele mai multe în afara Moscovei) au declarat că, pur și simplu, nu au posibilitatea de a transfera producția într-un format la distanță. 27% dintre respondenți au indicat că eficiența telecomunicațiilor este semnificativ redusă. Alți 18% dintre reprezentanții companiilor rusești au declarat că nu au posibilitatea de a echipa la distanță locurile de muncă ale angajaților.
Deopotriva, rata șomajului în Rusia în august, a crescut cu 0,2 puncte procentuale față de iulie și a ajuns la 6,6%, potrivit Băncii Centrale a Rusiei.

Ciprian Pop

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: