20 mai 2022

Majoritatea „pacienților cu covid” au fost, defapt,  internați în spitalele britanice din alt motiv

covid
Distribuie pe rețelele tale sociale:
65% dintre pacienții clasificați drept „covid” în spitalele engleze au fost internați din alt motiv și li s-a schimbat eticheta atunci când au fost testați pozitivi la oricare dintre testele de detecție.
În cele două săptămâni înainte de 21 decembrie, spitalele engleze au înregistrat 563 de noi pacienți internați „cu coronavirus”, dar numai 197 (35 la sută) au fost tratați în principal pentru „covid”. Ceilalți 366 (65 la sută) au fost testați pozitiv numai după ce au fost internați pentru o altă boală (*).
În Londra, unde teama unei creșteri a internărilor din spital din cauza variantei omicron este folosită pentru a justifica restricții suplimentare, cifrele sunt și mai mari, întrucât 70 la sută din internările în spital din cauza „covidului” sunt diagnosticate ulterior drept cazuri de pacienți care au avut deja alte simptome și boli, fără legătură cu covidul.
Distincția dintre persoanele care sunt internate în spital „din cauza COVIDului” și cele care sunt testate pozitiv după ce au fost internate din alte motive este importantă pentru că arată cât de umflate sunt cifrele COVID.
Apare nu numai în ceea ce privește „cazurile”, ci și decesele. Multe persoane cu comorbidități mult mai severe nu mor de „covid”, însă, statistic, sunt considerate ca atare.
În Anglia, doar 5% din paturile de spital sunt ocupate de pacienți „covid”, iar rata de ocupare a spitalelor este în prezent de 89%, o cifră foarte comună iarna.
A consemnat Ciprian Pop