27 octombrie 2021

Mâncăruri arhaice de toamnă din Şeica Mică

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Comunităţi în Muzeul ASTRA, ediţia a V-a. Mâncăruri arhaice de toamnă din Şeica Mică
Data: sâmbătă, 2 octombrie
Interval orar: între orele 10-16
Locaţie: Muzeul în aer liber, Târgul de ţară

În cadrul programului anual Comunităţi în Muzeul ASTRA, Muzeul ASTRA (re)aduce în atenţia publicului, în acest sfârşit de săptămână, aspecte de viaţă şi secvenţe de gastronomie spectaculoase, specifice comunităţii din Şeica Mică. Asta va fi posibil printr-o serie de demonstraţii gastronomice puse în scenă chiar de gospodari şi gospodine din această comună sibiană. Ele vor avea loc sâmbătă, 2 octombrie, la Târgul de ţară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

„Atelierele de gastronomie tradiţională vor aduce în prim plan practici culinare arhaice, realităţi etnografice şi istorice despre hrana din Zona Târnavelor şi vor ilustra prin intermediul resurselor de hrană şi instrumentarului tradiţional, modalităţi tezaurizate de pregătire a mâncărurilor, de prelucrare şi păstrare a alimentelor, în circuitul gospodăriilor ţărăneşti. Ele vor oferi, în acelaşi timp, exemple de bună practică utilizabile de către public, în perspectiva însuşirii modalităţilor ecologice de gătire”, a declarat Lucian Robu, directorul Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului

Bucătăresele din Şeica Mică vor prepara mâncăruri tradiţionale din zonă, cum sunt ciorba de varză cu carne de oaie Luşcoş şi Lichiu cu prune. Servirea va începe cu ora 12 până la epuizarea porţiilor.

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorităţi pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

INFO TEXT: Lucian Robu, director Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA Sibiu