Publicat: 16 Mai, 2015 - 10:52
Share
Plecat din tara cu 10 zile inainte de inceperea anchetei. Ultima localizare, in Monaco

Tribunalul Prahova a decis, vineri, emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele omului de afaceri Florian Walter, proprietarul companiei Romprest fiind dat in consemn incepand din 6 mai, el fiind suspectat de procurori ca ar fi liderul unei grupari specializata in evaziune fiscala.

"Cand masura arestarii preventive a fost dispusa in lipsa inculpatului, doua exemplare originale ale mandatului emis se inainteaza organului de politiede la domiciliul sau resedinta inculpatului in vederea executarii. In cazul in care inculpatul nu are domiciliul sau resedinta in Romania, exemplarele se inainteaza organului de politie in raza teritoriala a caruia se afla instanta de judecata", conform Codului de procedura penala.

Dupa ce pe numele lui Florian Walter a fost emis mandatul de arestare in lipsa, pot fi declansate procedurile de urmarire nationala si internationala.

Omul de afaceri Florian Walter, suspectat ca a coordonat o retea specializata in evaziune fiscala si dat in consemn la frontiera in 6 mai, ar fi plecat din tara cu zece zile inainte de inceperea anchetei, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Florian Walter, care controleaza firma de salubrizare Romprest, ar fi parasit tara la sfarsitul lunii aprilie, iar ultima data ar fi fost localizat la Monaco, nefiind insa date care sa indice daca acesta se afla in continuare acolo.

Omul de afaceri este suspectat ca a initiat si coordonat gruparea suspectata de evaziune fiscala si spalare de bani, operatiuni financiare in care este implicata SC Compania Romprest Service SA, alaturi de alte societati comerciale, intre care unele considerate firme-fantoma.

Tribunalul Prahova a decis, in acest dosar, in 8 mai, arestarea a 15 persoane. Acestia au contestat decizia, insa, in 11 mai, Curtea de Apel Ploiesti a mentinut decizia Tribunalului Prahova, astfel ca acesti au ramas in arest.

In acest dosar, procurorii DIICOT l-au audiat si pe unul dintre finantatorii clubului de fotbal Petrolul Ploiesti Nicolae Capra, care are calitatea de suspect in acest dosar si este arestat preventiv intr-un alt dosar de evaziune fiscala, instrumentat tot de DIICOT. Sotia lui Nicolae Capra, Cristina Capra, administrator al uneia dintre firmele implicate in dosar, a fost audiata ca martor.