29 septembrie 2022

Mandat de percheziţie domiciliară, în Capitală, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune

Symbol of justice – Themis in the old university library.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

PERCHEZIŢIE A POLIŢIŞTILOR CAPITALEI ÎNTR-UN DOSAR DE ÎNŞELĂCIUNE

Joi, 30 iunie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în Capitală, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, prejudiciul creat fiind de aproximativ 155.000 de euro.

Cercetările au fost declanşate la data de 6 mai a.c., când poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2 au fost sesizaţi de către administratorul unei societăţi comerciale cu privire la faptul că ar fi fost victima unei infracţiuni de înşelăciune.

Din cercetări, s-a stabilit că acesta ar fi încheiat un contract cu o firmă, care trebuia să intermedieze găsirea unui operator comercial pentru a asigura transportul a peste 230 de biciclete, achiziţionate de la o companie străină.

Probatoriul administrat a relevat faptul că după ce partea vătămată ar fi încheiat contractul, firma transportatoare ar fi ridicat bunurile la data de 6 aprilie a.c., urmând ca în perioada 8-11 aprilie să le livreze către destinatar. Ulterior, aceasta nu ar mai fi efectuat transportul.

În urma extinderii cercetărilor, s-a mai constatat că în perioada aprilie 2022 – prezent, au fost expuse spre vânzare, pe un site, de pe contul unui bărbat de 38 de ani, diferite modele de biciclete asemănătoare cu cele comandate de persoana vătămată de la producător.

Astfel, joi, 30 iunie a.c., a fost pus în executare un mandat de percheziţie, în Capitală, la domiciliul bărbatului. La percheziţii au fost identificate şi ridicate 10 biciclete de diferite mărci, pe care bărbatul le deţinea fără documente care să ateste provenienţa acestora, având o valoare estimată la 20.000 de euro, precum şi alte probe şi mijloace de probă.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. Comunicat de presă – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti