3 octombrie 2022

Mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de furtul unui autoturism

Symbol of justice – Themis in the old university library.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

PERCHEZIŢII ALE POLIŢIŞTILOR CAPITALEI, ÎNTR-UN DOSAR PRIVIND FURTUL UNUI AUTOTURISM

În cursul acestei dimineţi, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală şi patru mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de furtul unui autoturism, din Sectorul 2.

Cercetările au fost declanşate la data de 20 iunie a.c., când poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule au fost sesizaţi de către o persoană, cu privire la faptul că i-a fost sustrasă maşina parcată la o adresă din Sectorul 2.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată a fost săvârşită doi bărbaţi, de către 20 şi 24 de ani.

Astfel, în cursul acestei dimineţi, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziţie şi patru mandate de aducere, în Capitală, persoanele bănuite fiind depistate şi conduse la audieri. La percheziţii au fost identificate şi ridicate probe şi mijloace de probă.

De asemenea, autoturismul pe care persoanele bănuite l-ar fi sustras în data de 19 iunie a.c., a fost găsit la o adresă din Sectorul 3.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei Române

Sursa foto Pixabay