Publicat: 19 Septembrie, 2020 - 17:03
Share

Câteva de persoane s-au adunat sambata in Piata Universitatii din Bucuresti pentru a protesta fata de masurile impuse de autoritati pentru a combate efectele produse de epidemia sanitara provocata de noul coronavirus.

Protestatarii, intre care si parinti, critica inclusiv deciziile privind purtarea mastilor de protectie in incinta scolilor de catre elevi. "Scoala nu trebuie sa fie un lagar", se striga in Piata Universitatii.

"Jos dictatura!", "Libertate!" si "Nu va credem!", "Copiii nostri nu sunt cobaii vostri" sunt doar cateva dintre scandarile participantilor la protest.

Oamenii au steaguri tricolore, vuvuzele, fluiere si mesaje impotriva autoritatilor si impotriva "dictaturii sanitare".

"Cum poti sa inveti la materia <> despre drepturile si libertatile cetatenesti cand te afli intr-o cusca scolara? Cum poti sa inveti la Istorie despre Revolutia Franceza sau Declaratia de Independenta a SUA, cand ai masca pe figura, ca sclavii pe plantatie? Ce vor intelege acesti copii despre valorile libertatii si dreptatii, cand ei vor fi ingraditi ingrozitor, in timp ce le invata? Cerem anularea restrictiilor aberante si a educatiei online", au transmis organizatorii.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: