Publicat: 29 Martie, 2016 - 10:00
Share

ManpowerGroup, expertul global în forța de muncă, a primit din nou titulatura de Cea Mai Etică Companie din lume, intrând pentru a 6 oară consecutiv în clasamentul întocmit anual de institutul independent Etisphere, la rândul său lider în definirea și promovarea standardelor de practică etică în afaceri.

„Conduita etică face parte din însuși ADN-ul companiei noastre și ne mândrim că vreme de aproape 70 de ani am avut rezultate bune în afaceri, făcând bine celor din jur, declară Jonas Prising, CEO al ManpowerGroup. Acum, dar și în viitor, transparența crescândă a practicilor de afaceri înseamnă că atât angajații, clienții și furnizorii, cât și acționarii vor să știe că această muncă plină de semnificație pe care o derulăm este dusă la bun sfârșit într-un mod corect și etic.” 
 
De zece ani, Institutul Etisphere acordă titulatura de Cea Mai Etică Companie din lume organizațiilor care demonstrează un impact concret al conduitei etice și culturii transparente și responsabile asupra felului în care își derulează activitățile, la toate nivelele din companie. ManpowerGroup este singura companie din domeniul său de activitate care a primit această distincție vreme de șase ani consecutiv.

 „ManpowerGroup se evidențiază prin transparența politicilor și practicilor sale, codul său de conduită robust, și mesajul clar și puternic al leadershipului companiei privind interzicerea represaliilor și intimidării la locul de muncă”, a declarat CEO-ul institutului Etisphere, Timothy Erblich. 

Recent, ManpowerGroup a fost inclusă și pe lista World's Most Admired Companies de către revista Fortune, plasându-se printre cele mai admirate companii din lume pentru a 13-a oară.

Clasamentul celor mai etice companii din lume se bazează pe cadrul și metodologia Ethics Quotient (coeficientul de etică) dezvoltată de institutul Etisphere pe parcursul mai multor ani de cercetare cu scopul de a standardiza și omogeniza evaluarea practicilor unei companii într-un mod obiectiv și coerent. Scorurile includ 5 categorii: programe de etică și aliniere la principiile legislative și normative (compliance) leadership și inovație, guvernanță corporativă, responsabilitate socială și cetățenie corporativă (25%) și o cultură a eticii. Lista completă a companiilor distinse cu titlul Cea Mai Etică Companie din lume in 2016 se regăsește la: http:// http://ethisphere.com/worlds-most-ethical/wme-honorees/. 

Comunicat de presa: ManpowerGroup