Publicat: 9 Iulie, 2018 - 18:00

Ministrul Ioan Deneș coordonează, la Cristian (județul Sibiu), echipele de intervenție ale ANAR

 

Ministrul Apelor și Pădurilor a ajuns luni în comuna Cristian din județul Sibiu pentru a coordona, la fața locului, echipele de intervenție ale ANAR. Totodată, în comuna Cristian se află și secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și prefectul județului Sibiu, Adela Maria Muntean.

 Ministrul Ioan Deneș și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, vor coordona, de la fața locului, echipele de intervenție ale ANAR, respectiv ISU.

Tot în județul Sibiu se află și directorul general al ANAR, Victor Sandu, pentru a îndruma echipele de intervenție prezente în zona râului Cibin, a afluenților acestuia, precum și la Acumularea Gura Râului. În această zonă se află și Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu, Mircea Bîrs.

Centrul operativ al S.G.A. Sibiu a monitorizat în permanenţă evoluţia cantităţilor de precipitaţii şi a debitelor cursurilor de apă, iar reprezentanţii S.G.A. Sibiu sunt pe teren pentru coordonare şi constatări. La fața locului a intervenit Formaţia de Intervenţie Rapidă Alţâna cu 6 agenți hidrotehnici împreună cu şeful formaţiei, un buldoexcavator, 200 de saci cu nisip și o motopompă.

De menționat este faptul că acumularea Gura Râului (deținător ABA Olt-SGA Sibiu) a funcționat conform Regulamentului de Exploatare, iar nivelul în acumulare la data de 08.07.2018, ora 18.00, a fost 657,20 MdMN (Nivel Normal de Retenție = 658,50 MdMN). 

Lucrările de gospodărire a apelor şi construcţiile cu rol de apărare împotriva inundaţiilor funcţionează în parametri normali, în conformitate cu prevederile Regulamentelor de Exploatare.

Totodată, cursurile de apă sunt supravegheate, pentru evitarea și înlăturarea blocajelor din albiile acestora.

În cursul dimineții, Formaţia de Intervenţie Rapidă de la Mediaș a intervenit pe pârâul Vișa, afluent al râului Târnava Mare, în localitatea Ocna Sibiului, unde apa acumulată de pe versanți   s-a strâns în spatele digului parapet, fiind necesar a fi evacuată în pârâu prin pompare. A fost necesară intervenția pentru închiderea subtraversărilor digului parapet, ținând cont de faptul că nivelul în pârâu a crescut (fără a depăși digul parapet ce are garda de  1 m).

De asemenea, s-a dispus și relocarea unei motopompe de mari dimensiuni de la Băcel, în  zona județului Sibiu.

Localizare: 

Geolocation is 45.7821141, 24.029499200000032

Tag-uri Institutii: