Publicat: 10 Octombrie, 2018 - 15:01

„Pe aici nu se trece!”, deviza născuta pe câmpul de luptă al Mărăşeştilor a intrat in istorie prin jertfa a peste 27 000 de români care au tinut piept atacurilor armatei germane în trei mari bătălii ale Primului Război Mondial, în iulie şi august 1917. "Întru slava eroilor neamului" au fost ridicate un mare Mausoleu la Mărăşesti, cel mai impunator din ţară, şi un altele la Mărăşti şi Soveja, iar povestirile despre marile lor fapte de arme au rămas pentru totdeauna în conştiinţa românilor.

Mii de oameni au ascultat alături de autorități și invitați intonarea imnului național. În onoarea eroilor din Primul Război Mondial au răsunat 21 de salve de tun. A urmat un survol a două avioane F16, dar și un ceremonial religios și un moment de reculegere în memoria eroilor neamului românesc.

Ceremonialul militar și cel  religios au fost urmate de un spectacol simfonic extraordinar "Pe aici nu se trece!", susținut de artiștii Gheorghe Zamfir, Laura Bretan, Leontina Văduva, acompaniați de Orchestra Metropolitană București „Muntenia".