Publicat: 20 Septembrie, 2018 - 22:16
Trei zile de show-uri multimedia, videomapping, concerte si spectacole de exceptie

Primaria Capitalei, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti - organizeaza, in acest sfarsit de saptamana, Zilele Bucurestiului, eveniment care celebreaza 559 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului, precum si implinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

 

Evenimentele dedicate Bucurestiului au debutat astazi, 20 septembrie, odata cu spectacolul multimedia si concertul extraordinar al Orchestrei Simfonice Bucuresti, care marcheaza redeschiderea fantanilor arteziene din Piata Unirii.

Simfonia Apei la Piata Unirii

 

Astazi, 20 septembrie, spectacolul inaugural intitulat „Simfonia Apei” a început la ora 20:00, la scena montantă în Parcul Unirii, pe acordurile Orchestrei Simfonice București, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, alături de pianistul Ștefan Doniga și dansatorii Ana Vișan și Bogdan Iacob din cadrul „Gigi Căciuleanu Dance Company”.

De la ora 21:00, vizitatorii au asistat la un spectacol extraordinar multimedia conceput de Les Ateliers Nomad.

 

Concert extraordinar Gheorghe Zamfir

 

Vineri, 21 septembrie 2018, in Piata Constitutiei, are loc concertul extraordinar al maestrului Gheorghe Zamfir, eveniment dedicat întregii sale cariere, având invitați numerosi artisti de talie natională si internatională, personalități marcante ale genului liric.

Gheorghe Zamfir este un reprezentant al muzicii populare si clasice pentru nai în peisajul artistic mondial, obținând peste 120 de discuri de aur și platină, compozitor, dirijor, poet și creator de naiuri, un simbol al României și un brand de țară cu care ne mândrim, fiind Ambasadorul Turismului Românesc.

Invitat special în cadrul concertului extraordinar, artistul francez Enrico Macias se alătură maestrului Gheorghe Zamfir pentru un duet de exceptie.

 

Concert Hurts si show de videomapping iMapp Bucharest

 

Sâmbătă, 22 septembrie 2018, se va desfasura cea de-a V-a editie a evenimentului iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari show-uri de 3D videomapping din lume, un concurs international care aduce design-ul, arta contemporană și spectacolul, direct pe fatada de 23.000 de metri pătrati a Palatului Parlamentului. De-a lungul celor patru ediții, iMapp a reunit un public de peste 240.000 de spectatori. 

Cele 10 echipe ale căror lucrări vor fi prezentate la iMapp Bucharest 2018 sunt: Sila Sveta din Rusia, Go2 Productions din Canada, LosRomeras and OTUCINEMA din Spania, NullPixel din Mexic, SKG Media din China, United Motion Labs din Austria, Mindscape Studio din România, OCUBO din Portugalia, ArtZebs din Ucraina și Vision Impossible dinOlanda. 

Inaintea concursului de 3D video-mapping, pe scena din Piața Constituției, va urca celebra trupă britanică HURTS. Trupa românească de rock alternativ, The Mono Jacks, va concerta în deschiderea HURTS, si, inaintea mult așteptatelor concerte, DJ-ul CS84 va anima publicul pentru o seară de exceptie.

 

Rod Stewart in Piata Constitutiei

 

Duminica, 23 septembrie 2018, in incheierea Zilelor Bucurestiului, Rod Stewart, unul dintre cei mai mari artisti din toate timpurile, va sustine un concert extraordinar live.

În cariera sa de peste 50 de ani, artistul a acumulat vânzări din peste 200 de milioane de albume și single-uri și a câștigat comunități de fani din întreaga lume. În anul 2016, acesta a primit titlul onorific de Cavaler din partea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a pentru contribuțiile sale în muzică și pentru actele caritabile.

În deschiderea mult așteptatului concert, va urca pe scenă trupa Vunk, una din cele mai îndrăgite formații de pop-rock din România.

 

Reamintim ca accesul la toate aceste evenimente este gratuit și se face, în fiecare zi, începând cu ora 17:00, concertele de deschidere vor incepe in jurul orei 19.00, iar proiectiile din cadrul iMapp Bucharest incep la ora 22:30. Intrarea este libera.

 

Restrictii de circulatie de Zilele Bucurestiului

 

Pentru evenimentul “Simfonia Apei”, care are loc astazi, 20 septembrie, pentru buna desfășurare a evenimentului, in intervalul orar 16.00-23.00 se va restricționa traficul rutier pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni).

 

Gradual, în funcție de numărul de participanți, vor fi restricții suplimentare astfel:

 

- pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Piața Constituției și Bd. Mircea Vodă (ambele sensuri de circulație)

 

- pe Bd. I.C. Brătianu, segmentul cuprins între Pod Șerban Vodă și Str. Colțea (ambele sensuri), traficul desfășurându-se prin pasajul Unirii;

 

- pe Str. Halelor, segmentul dintre Bd. I.C. Brătianu și Spl. Independenței, sensul dinspre Bd. Corneliu Coposu către Pod Națiunile Unite;

 

- pe Spl. Independenței, segmentul cuprins între Banca Internațională a Religiilor și Aleea Dealul Mitropoliei.

 

Rute ocolitoare:

 

- Spl. Independenței – Piața Unirii – Bd. Corneliu Coposu;

- Bd. Regina Maria – Piața Unirii – Spl. Unirii;

 

De asemenea, in perioada 21-23 septembrie, pentru evenimentele dedicate Zilelor Bucurestiului, care vor avea loc in Piata Constitutiei, pentru buna desfășurare a evenimentului se va restricționa traficul rutier, după cum urmează:

 

- până pe data de 26 septembrie, ora 23.00, banda III adiacentă Pieței Constituției (aferentă celor două bretele: bretea Parchet și bretea Ministerul de Finanțe);

 

- 19 septembrie, ora 06.00 – 25 septembrie, ora 06.00, banda I de circulație de pe Bd. Libertății, sensul de deplasare dinspre Bd. Națiunile Unite către Calea 13 Septembrie;

 

- 21 septembrie, ora 15.00 – 24 septembrie, ora 06.00, pe Bd. Unirii, tronsonul cuprins între Bd. I.C. Brătianu și Piața Constituției, precum și pe Bd. Libertății, tronsonul cuprins între Bd. Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie

                                   

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: