1 octombrie 2022

Marcăm Ziua Culturii Naţionale dând ZOOM pe Muzeul de Istorie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzeul Naţional al Bucovinei vine şi în acest început de an în întâmpinarea dorinţei elevilor de a vizita, în grup, împreună cu toată clasa, expoziţiile permanente ale Muzeului de Istorie, propunând tururi ghidate, interactive, prin intermediul aplicaţiei Zoom, prezentând istoria de la ea de acasă, în cadrul proiectului de educaţie muzeală „NE VEDEM DE LA MUZEU!”.

Proiectul de educaţie muzeală „NE VEDEM DE LA MUZEU!”, organizat de Muzeul Naţional al Bucovinei, a fost conceput pentru a suplini vizita fizică la muzee – mai dificil de realizat în ultima perioadă, oferind grupurilor de elevi posibilitatea să „viziteze” muzeele, împreună cu colegii de clasă, chiar de la ei din bănci.

Prin intermediul tururilor on-line ghidate, muzeografii noştri completează şi diversifică informaţiile istorice predate în clasă, oferind o alternativă cât mai plăcută la lecţiile clasice de istorie ori de dirigenţie, îmbinând în mod recreativ vizita on-line, informaţiile cu jocul, facilitând socializarea în grup, între şcoală şi muzeu.

CE FACEM?
„NE VEDEM DE LA MUZEU!” este unul dintre proiectele de educaţie muzeală care se adresează tuturor elevilor interesaţi de o altfel de vizită la muzeu. Coordonaţi şi ghidaţi de specialiştii muzeului, prietenii noştri „vizitatori” vor poposi, pe rând, în sălile muzeului, expoziţia de bază a Muzeului de Istorie desfăşurându-se cronologic, de la cele mai vechi descoperiri arheologice, datând din Paleoliticul Inferior, până la Revoluţia de la 1989.

Împreună vom afla istorii mai puţin ştiute, vom vedea obiecte de patrimoniu excepţionale, vom trece prin diferite perioade, de la ISTORIE VECHE – Arheologie, Precucuteni, artă şi spiritualitate, Civilizaţia cucuteniană, Epoca bronzului şi începutul epocii fierului, la EVUL MEDIU – Suceava medievală, Mode şi veşminte în Moldova medievală, ajungând la ISTORIE MODERNĂ ŞI CONTEMPORANĂ – Ducatul Bucovinei, Bucovina în Marele Război, Învăţământul şi cultura în Bucovina, Etnii şi meserii în Bucovina, apoi Instaurarea regimului comunist şi Ultimii ani ai comunismului. Desigur, ne vom da întâlnire şi cu voievodul Ştefan cel Mare în Sala Sfatului Domnesc.

CUM PUTEŢI PARTICIPA?

Cadrele didactice care doresc să „viziteze” cu elevii Muzeul de Istorie, începând cu data de 15 ianuarie 2022, se pot programa la numerele de telefon: 0230-216439, interior 116, 0747 415751 sau pe adresa de email marketing@muzeulbucovinei.ro. Un specialist va lua legătura cu cei doritori să participe la proiectul nostru, se vor stabili detaliile, ziua, ora, secţiunile alese etc.
Aşteptăm, cu drag, să ne vedem de la muzeu!