5 iulie 2022

Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila vor vizita Centrul de Evaluare COVID-19, organizat în cadrul Spitalului Orăşenesc Vălenii de Munte

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, vor vizita, vineri, 21 ianuarie 2022, Centrul de Evaluare COVID-19, organizat în cadrul Spitalului Orăşenesc Vălenii de Munte.

Unitatea medicală face parte din reţeaua naţională a celor peste 230 de Centre de Evaluare şi Tratament, în care vor fi trataţi pacienţii COVID-19 care manifestă simptome uşoare sau medii şi care sunt expuşi riscului de a dezvolta forme severe ale bolii.

Orice persoană aflată în această situaţie se poate adresa, fără trimitere din partea medicului de familie, la cel mai apropiat Centru de Evaluare şi Tratament din judeţul său, unde va beneficia de consultaţii şi tratament ambulatoriu, indiferent dacă dispune sau nu de asigurare medicală. Scopul organizării celor peste 230 de centre de evaluare este de a preveni spitalizările şi decesele COVID-19, prin tratarea pacienţilor în fazele incipiente ale infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

După vizitarea centrului de evaluare, cei doi reprezentanţi PSD vor susţine, începând cu ora 13:00, o conferinţă de presă, care, din raţiuni de distanţare, va fi organizată în foaierul Centrului Cultural „Nicolae Iorga”, din str. Berevoieşti nr. 9, Vălenii de Munte.

În cadrul conferinţei ministrul Sănătăţii va prezenta şi raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică privind „Evoluţia pandemiei. Impactul răspândirii variantei Omicron”.