Publicat: 12 Mai, 2020 - 14:17
Share

Persoanele care strănută în metrou și nu poartă mască riscă dosar penal pentru că ar putea fi infectate și astfel i-ar putea îmbolnăvi pe cei din jur. Ministrul de Interne, Marcel Vela, sfătuiește populația să se adreseze forțelor de ordine și chiar să sune la 112 dacă văd persoane care nu respectă măsurile de prevenție recomandate de autorități.

Ministrul de Interne recomandă cetățenilor vigilență maximă dacă văd la metrou persoane care nu poartă mască și strănută.

Ministrul de Interne, Marcel Vela: În momentul acela sunaţi la 112. La toate gurile de metrou o să avem şi oameni de ordine. Putem suna la 112 instant. Respectivul, dacă nu are mască şi strănută poate avea dosar penal, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului şi a contribuit la răspândirea bolilor cu bună ştiinţă. Noi nu intrăm în cazărmi acum. Vom apăra cetăţenii corecţi.

Recomandările vin în contextul măsurilor care vor fi luate din 15 mai, când România iese din starea de urgență și va intra în stare de alertă.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: