28 noiembrie 2021

Marea Britanie explorează posibilitatea unui boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice din 2022, de la Beijing

Ministru Boris Johnson
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Marea Britanie explorează posibilitatea unui boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice din 2022, de la Beijing
Acest lucru ar putea fi făcut în semn de protest împotriva practicilor Chinei privind drepturile omului

Premierul britanic, Boris Johnson, ia în considerare boicotarea diplomatică a viitoarelor Jocuri Olimpice de iarnă de la Beijing, din 2022, pentru a protesta împotriva practicilor chineze în domeniul drepturilor omului, după cum semnalează publicația The Times in aceasta sambata, 20.11.2021.

Potrivit sursei citate, guvernul de la Londra a lansat o „discuție activă” punand in balanta dacă Marea Britanie ar trebui să urmeze exemplul Statelor Unite, care a anunțat anterior un posibil boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice din 2022 din partea sa. Potrivit ziarului, secretarul britanic de externe, Elizabeth Truss, susține această idee.

Cea de-a 24-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă va avea loc la Beijing în perioada 4-20 februarie 2022, iar Jocurile Paralimpice în perioada 4-13 martie.

Și publicația americană Washington Post a raportat pe 16 noiembrie că administrația americană plănuiește un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing, care ar include refuzul de a trimite oficiali să sărbătorească competiția.

Decizia finală în această chestiune nu a fost încă luată încă la Washington. Totuși, Biden, potrivit The Washington Post, a primit deja recomandări pentru un boicot, cu care intenționează să fie de acord. Această decizie a Președintelui este așteptată, potrivit ziarului, până la sfârșitul acestei luni.

facebook – foto
Ciprian Pop