4 iulie 2022

Marea Britanie înregistrează 290 de decese și 18.354 cazuri de pacienți cu de boli de inimă după vaccinare

covid
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Marea Britanie înregistrează 290 de decese și 18.354 cazuri de pacienți cu de boli de inimă după vaccinare

În cele din urmă, pe 29 noiembrie, Agenția pentru Securitatea Sănătății din Regatul Unit (UKHSA) a recunoscut că „problemele cardiace constituie un risc asociat cu vaccinurile împotriva coronavirusului”.

Începând cu 17 noiembrie, 686 de miocardite și 578 de pericardite au fost raportate după injectarea vaccinurilor în sistemul Yellow Card din Marea Britanie, care înregistrează efectele adverse.

Au fost raportate 18.354 de evenimente cardiace și au fost înregistrate 290 de decese. Trebuie remarcat faptul că majoritatea efectelor adverse nu sunt raportate la registru.

UKHSA a publicat un ghid clinic (1) pentru a sprijini detectarea și tratamentul cazurilor clinice de miocardită și pericardită asociate cu vaccinurile împotriva coronavirusului, în special la copii și la cei sub 40 de ani.

Prima secțiune a ghidului, numită „Context”, enumeră câteva puncte importante. Al cincilea că „miocardita… a fost descrisă la un procent mare de copii internați în spitale”.

„Aproape 10.000 de persoane mai multe decât de obicei au murit în ultimele patru luni din alte motive decât de covid, în timp ce experții au cerut o anchetă urgentă a guvernului pentru a afla dacă aceste decese puteau fi prevenite”, a informat The Telegraph la jumătatea lunii trecute (2). ). „Datele de la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie arată că, din vară, s-au înregistrat mii de decese mai mult decât media pe cinci ani din cauza insuficienței cardiace, boli de inimă, probleme circulatorii și diabet”.

Ziarul a mai menționat că numărul deceselor în instituțiile pentru vârstnici  este, de asemenea, cu 41% mai mare decât media pe cinci ani.

La începutul lunii octombrie, un raport al rețelei de ambulanțe a constatat că apelurile de urgență pentru pierderea cunoștinței, stop cardiac și stop respirator au fost peste media prognozată și nivelurile de dinainte de focar.

Decesele între 19 iunie și 17 septembrie 2021, în rândul adolescenților, cu vârsta de 15 ani și peste, au crescut cu 47 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut (3). Creșterea numărului de decese a început când adolescenții au început să se vaccineze.

Creșterea numărului de decese a adolescenților este, de asemenea, corelată cu o creștere semnificativă a apelurilor de urgență pentru stop cardiac.

„Decesele în exces pe care le observăm sunt decese prin circulație – acestea sunt accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord – și sunt mult mai frecvente la tineri decât la grupele de vârstă mai înaintată”, a spus dr. Clare Craig, care a cerut o cercetare asupra tendinței. de mortalitate în exces (4).

La începutul lunii septembrie, JCVI (Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare) nu a îndrăznit să justifice injecțiile experimentale la copii.

Pe 19 iulie, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a trimis o comunicare directă profesioniștilor din domeniul sănătății despre riscul de miocardită și pericardită după vaccinuri (5). Documentul nu diferă de opinia clinică UKHSA.

Pe 23 august, PHE, sistemul de sănătate publică britanic, a publicat o declarație în același sens: „Pe baza analizei datelor din Marea Britanie și internaționale, a existat un semn de creștere a cazurilor de miocardită și pericardită după vaccinarea cu Pfizer / BioNTech și Vaccinurile Moderna […] Au fost raportate cazuri de miocardită și pericardită în Marea Britanie în urma vaccinării cu vaccinurile covid-19 […] Se crede că cazurile raportate după vaccinul AZ [AstraZeneca] reflectă rata de fond așteptată de aceste condiții ”(5).

Potrivit raportului UKHSA, au fost 533 de cazuri de miocardită și 389 de pericardită după vaccinări, dar nu indică câte cazuri au apărut după injecțiile cu AstraZeneca, care a fost cea mai utilizată în Marea Britanie.

În 2017, PHE a estimat numărul de internări în spital pentru miocardită la 2.000. Patru ani mai târziu, vaccinurile au multiplicat această cifră: „În unele cazuri de miocardită fără legătură cu vaccinul Covid-19, boala poate evolua spre cardiomiopatie dilatativă și insuficiență cardiacă cronică, cu dovezi care implică miocardită în 12% din decesele subite la adulții sub 40 de ani”.

A consemnat Ciprian Pop
Surse: