Publicat: 28 August, 2016 - 17:15
Share

Una dintre cele mai importante autostrăzi din Marea Britanie rămâne închisă parţial după un accident în care au fost implicate două vehicule de transport. Acestea au acroşat o pasarelă pietonală. Surprinzător, nu există răniţi grav.

În ciuda aparenţelor, autoplatforma care ducea un excavator a fost cea care a lovit pasajul pietonal de peste autostradă.

Tirul de pe banda a doua nu a putut frâna la timp şi a luat cu partea de sus structura căzută.

Ambii şoferi au fost duşi la spital cu răni uşoare, dar în stare de şoc. Din fericire, nimeni nu trecea pe pasarelă în acel moment.

Un motociclist care venea pe banda a treia a frânat şi a căzut intenţionat la viteză mică, aşa încât să evite un posibil impact cu pasajul căzut. Bărbatul de 50 de ani are câteva coaste rupte, dar nimic care să-i pună viaţa în pericol.

Prima la faţa locului a fost tot o motociclistă, care a văzut totul de pe contransens, a oprit şi a mers să-i ajute pe şoferi.

Autostrada M20, unde a avut loc incidentul, este foarte intens circulată şi e principala legătură rutieră dintre Londra şi Dover.

Echipele de la drumuri şi macaralele au reuşit să îndepărteze o parte din pasarela căzută.

Experţii afirmă că, în rest, structura este sigură, aşa că, cel puţin deocamdată, maşinile vor trebui să treacă pe sub ea. S-au instalat însă senzori care indică în timp real cea mai mică mişcare a pasajului avariat - aşa că traficul va putea fi întrerupt la orice suspiciune de pericol.