20 septembrie 2021

Marea Britanie renunță la carantină pentru străinii vaccinați ce intră în țară

Quarantine girl in her apartment due to the cororavirus epidemic.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Marea Britanie ar putea să elimine carantina pentru toate persoanele care sosesc din alte țări și care sunt complet vaccinate, a afirmat vineri ministrul Transporturilor, Grant Shapps. În urmă cu o zi, oficialii anunțau că cetățenii englezi care sunt imunizați cu schemă completă nu trebuie să mai intre în izolare la întoarcerea acasă, relatează Reuters.

„Vrem să putem face asta pentru oameni. Lucrăm activ în acest sens”, a declarat Shapps. Acesta a precizat că va oferi mai multe amănunte în următoarea perioadă.

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie a spus că autoritățile engleze vor recunoaște doar vaccinurile aprobate de OMS și a explicat că procedura este mai complexă pentru că fiecare țară folosește certificate diferite.

Lucrurile sunt mult mai simple în ceea ce privește Uniunea Europeană, a recunoscut oficialul britanic.

„E mai ușor cu UE pentru ei și-au creat propriul pașaport digital, însă e mai complicat cu SUA, care nu are un astfel de sistem”, a mai precizat ministrul.

Pe 5 iulie, premierul Boris Johnson a anunțat o nouă etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru a opri răspândirea Covid începând de de luni, 19 iulie.