Publicat: 13 Februarie, 2020 - 12:08
Share

Bibliotecă publică este acea instituţie de cultură ce are ca obiectiv principal promovarea cărţii şi a autorilor lor. Urmare a acestui fapt, unul dintre proiectele de animaţie culturală de mare importanţă pentru Biblioteca Judeţeană "Lucian Blaga" Alba este proiectul 4.9. Lansări de carte, un proiect ce are ca scop promovarea în comunitatea pe care o deserveşte a noilor apariţii editoriale, prin intermediul unor întâlniri directe dintre autori, prefaţatori, editori sau specialişti în domeniu şi publicul interesat. Prin intermediul acestui proiect colecţiile de carte ale bibliotecii se îmbogăţesc cu lucrări donate de scriitori, lucrări ce vin să întregească procesul de achiziţii anuale desfăşurate în mod curent de instituţie.

În acest context, Consiliul Judeţean Alba şi Biblioteca Judeţeană "Lucian Blaga" Alba îi invită pe toţi cei interesaţi de marele eveniment istoric al unirii Transilvaniei cu Ţara Românească, ce a avut loc la 1 Decembrie 1918, să participe marţi, 18 februarie 2020, de la ora 12,00, la lansarea cărţii " George Mărie, Valer Moldovan şi Augustin Raţiu. Reprezentanţi ai oraşului Turda la Marea Unire, persecutaţi în perioada dictaturii comuniste. Cartea este prefaţată de dr. Marius Oprea şi va fi prezentată de istoricii Laura Stanciu şi Valer Moga iar lansarea de la Alba Iulia va avea loc în prezenţa autorilor Răzvan Mihai Neagu şi Horaţiu Groza. Evenimentul va avea loc la sala de lectură a Bibliotecii Judeţene "Lucian Blaga" Alba iar intrarea este liberă.

Activitatea face parte din programul 4ANIMAŢIE CULTURALĂ/4.9. Lansări de carte, program din cadrul proiectului de management pentru perioada 2017-2020, al Bibliotecii Judeţene "Lucian Blaga" Alba.

Tag-uri Institutii: