Publicat: 5 Aprilie, 2018 - 10:31
Share

Bahrain International Circuit introduce în scenă compoziția medium 2018 pentru prima dată într-un weekend de grand prix, compoziție nominalizată alături de cea soft și supersoft. Dar acest pneu medium este deja familiar echipelor, fiind de fapt compoziția soft din 2017. Debutează de asemenea în Bahrain și programul „Pirelli Hot Laps”, unde piloți din Formula 1, dar și alți piloți cunoscuți vor rula pe circuit cu mașini de stradă supersport echipate cu pneuri P Zero de stradă. 

CIRCUITUL DIN PUNCTUL DE VEDERE AL PNEURILOR 

 Grand Prix-ul începe târziu după amiază și se încheie spre seară, ceea ce înseamnă că temperaturile vor coborâ substanțial pe durata cursei, afectând comportamentul pneurilor;  Tractiunea este un factor important în Bahrain, astfel că piloții vor trebui să acorde o atenție suplimentară utilizării pneurilor;  Este aceeași nominalizare a compozițiilor ca și anul trecut, dar compozițiile sunt cu un pas mai moi;  Cei mai mulți piloți au oprit în 2017 de două ori, existând o mare varietate de strategii;  Pneurile medium și soft sunt obligatorii în cursă, echipele trebuind să păstreze cel puțin câte un set pentru duminică;  Bahrain este una dintre cele trei curse nocturne derulate anul acesta, alături de Singapore și Abu Dhabi. 

MARIO ISOLA - HEAD OF CAR RACING  „Bahrain vine cu provocări diferite față de Australia, dar unul dintre lucrurile pe care le au în comun este carcateristica de circuit tip stop-start caracterizat de forțe ce apasă asupra pneurilor mai degrabă longitudinale decât laterale, ceea ce înseamnă că este solicitat în special trenul posterior. Datorită suprafeței abrazive și de asemenea a degradării termice ne așteptăm la mai mult de o singură oprire pentru majoritatea piloților, în special prin prisma faptului că întreaga gamă de pneuri nominalizată este cu un pas mai soft decât în 2017, iar Bahrain a produs o varietate de strategii interesante în trecut. Orarul cursei, și temperaturile care vor coborâ semnificativ de-a lungul evenimentului, pun o presiune suplimentară asupra echipelor în a maximiza cunoștiințele acumulate în sesiunile de antrenament reprezentative și de a trage cele mai eficiente concluzii din condițiile neobișnuite.”