Publicat: 15 Mai, 2016 - 11:50
Share
LEWIS HAMILTON A OBȚINUT POLE POSITION CU PNEURILE SOFT P ZERO GALBEN

Lewis Hamilton a obținut cel de-al treilea pole position al său din sezon, pe un circuit extreme de solicitant pentru pneuri. Hamilton a realizat cel mai bun timp cu pneurile soft P Zero Galben, care au fost nominalizate alături de cele medium P Zero Alb și ce hard, P Zero Portocalii, pentru acest weekend. Doar Force India a utilizat altceva decât pneuri soft în calificări, Nico Hulkenberg și Sergio Perez folosind pneurile hard la startul Q1.

Paul Hembery, directorul Pirelli motorsport director: „Avem cu siguranță multe de discutat despre aceste calificări. Timpul de pole a fost cu peste 2,6 s mai bun decât cel de anul trecut, ceea ce confirm modelul pe care l-am văzut în fiecare sesiune de anul acesta de la Barcelona. Aceasta va genera o luptă interesantă mâine, unde strategia va juca un rol foarte important. Ne așteptăm ca majoritatea piloților să obteze pentru strategii cu două opriri deși vor fi cu singuranță și unii care vor încerca trei.”

Cum s-au comportat pneurile azi:
Hard: au fost folosite doar de Force India în calificări, dar au fost utilizate și în antrenamentele libere.
Medium: un pneu performant pentru cursă, utilizat de Mercedes pentru majoritatea antrenamentelor libere.
Soft: pneul ales cu predilecție în calificări, cu un avantaj notabil al performanței.

Strategia: Trei opriri sunt teoretic varianta cea mai rapidă pentru cursa de 66 de tururi a Grand Prix-ului Spanie, dar asta lasă piloților care optează pentru această strategie posibilitatea să-I depășească spre final pe cei care opresc de două ori. În realitate, cei mai mulți vor opta pentru cea mai rapidă strategie cu două opriri: start pe soft, soft din nou în turul 20, și apoi medium în turul 40. Cei care merg pe o strategie cu trei opriri, cel mai probabil vor pleca pe soft, vor schimba pe soft în tururile 16 și 33, și pe medium în turl 49.