Publicat: 29 Mai, 2016 - 17:27
Share

Pilotul Red Bull, Daniel Ricciardo a obținut primul său pole position la Monaco Grand Prix, utilizând noul pneu P Zero Mov de compoziție ultrasoft, care s-a dovedit a fi cu peste o secundă pe tur mai rapid decât P Zero Roșu supersoft. Aceasta l-a făcut să fie principal alegere pentru calificări, fiind utilizat de cître toți piloții de la start la sosire: cu excepția Force India care a utilizat supersoft în Q1 și Q3 și Ricciardo care a reușit cel mai bun timp al său în Q2 pe supersoft și astfel el va porni în cursă pe această compoziție. Timpul de pole al australianului de 1m13.622s a fost cu aproape o secundă și jumătate mai rapid decât timpul de pole position de anul trecut și astfel a fost doborât și recordul pe tur.

Cu un circuit deschis pentru traficul normal după cursa de GP2 de ieri și antrenamentele libere de joi, modelul obișuit de evoluție a pistei de-a lungul unui weekend de grand-prix nu a fost respectat la Monaco. Drept rezultat, ultima sesiune de antrenamente din această dimineață a fost de maximă importanță pentru determinarea nivelului de aderență în vederea calificărilor. Temperatura pistei a atins 48 de grade Celsius pe parcursul calificărilor: cea mai ridicată din weekend până acum.

Așa cum este adeseori cazul la Monaco, au fost întreruperi ca urmare a incidentelor din timpul calificărilor: orice apariție a safety carului mâine ar putea avea o mare înfluență asupra strategiei.

Pirelli a dezvăluit azi noile pneuri mai late pentru 2016 când Formula 1 va introduce câteva schimbări importante influențate masiv de noile dimensiuni ale pneurilor.