29 septembrie 2022

Mărfuri susceptibile de contrafacere, în valoare totală de aproximativ 231000 euro, reţinute

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În data de 25 februarie 2021 inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa au descoperit diverse mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 231000 euro, urmare controlului efectuat asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

În data de 25 februarie 2021 inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa, urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul social în Bucureşti, au reţinut 1330 bucăţi parfumuri şi 990 bucăţi căşti audio pentru telefon mobil, susceptibile a aduce atingere
unor drepturi de proprietate intelectuală pentru mărcile ,,KING”,,CAROLINA HERRERA”,,PACO RABANNE”,,APPLE”,,CUBA ORIGINAL”.

Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ 231 000 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Ministerul Finanţelor Publice
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
Direcţia Generală a Vămilor