Publicat: 5 August, 2016 - 20:56

La data de 4 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au acționat în Portul Constanța Sud Agigea, verificând un container sosit din China pe adresa unei societăți comerciale din București și operațiunile de import-export cu produse contrafăcute ori piratate.

În urma controlului fizic al containerului, au fost descoperite 6.000 de spray-uri autoapărare, 2.500 de apărătoare de mână din fier pentru autoapărare, 450 de aparate electrice pentru autoapărare cu electroșoc, care nu se regăseau în declarația vamală de import, precum și 840 de aparate electrice pentru călcâie și 1.600 rezerve pentru respectivele aparate electrice, bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală.

Mărfurile, având o valoare de piață estimată la 250.000 de lei, au fost reținute de către organele vamale în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări față de reprezentanții societății comerciale din București sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,folosirea de acte nereale la autoritatea vamală', faptă prevăzută și pedepsită de art. 272 din Legea 86/2006 și ,,punere în circulație de mărfuri contrafăcute', faptă prevăzută și pedepsită de art. 90, alin. 1 lit. b din Legea 84/1998.

Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a prejudiciului creat, a identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor participante la săvârșirea faptei.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE