Publicat: 8 Mai, 2012 - 14:10

 Întrebat, Marți, despre posibila apariţie a unui dosar de colaborator al Securităţii, sugerată de Sebastian Lăzăroiu pe Facebook, ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat că nu are emoţii, pentru că nu a colaborat cu Securitatea.

"Domnul Lăzăroiu fabulează, şi în acest caz este vorba de o fabulaţie. Se poate verifica dosarul meu, a fost verificat de «n» ori, nu vă ascund, se poate verifica încă o dată, nu am nicio teamă. Nu m-a chemat nimeni să cooperez cu Securitatea, nu am cooperat, nu am semnat nimic, am conştiinţa absolut curată", a spus Marga.
 
El a menţionat că, dacă ar apărea un astfel de dosar, îşi va prezenta, evident, demisia din funcţia de ministru de Externe, însă nu are nicio emoţie în această privinţă.
 
"Nu au ce să găsească. S-a căutat de multă vreme, fiţi siguri, având în vedere declaraţiile mele polemice de multe ori, nu ezit să recunosc asta. Se caută de ani de zile, dar nu am nicio emoţie în această privinţă", a mai spus Marga.
Presa a relatat, marţi, că fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a scris, luni seară, pe Facebook, că a auzit că Marga ar fi avut, în perioada comunistă, "un prieten imaginar (...), un alter ego, Andrei Mureşan".