Publicat: 27 Iunie, 2012 - 15:12
Share

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a precizat, Miercuri, că invitaţia la Consiliului European pe numele premierului Victor Ponta urmează să vină astăzi de la Bruxelles.

"Sigur, de la Secretariat (al Consiliului European - n.r.) a venit confirmarea că aceasta este delegaţia, cea condusă de Victor Ponta. (...) Delegaţia condusă de primul-ministru este înregistrată la Bruxelles. Având în vedere discuţiile din România, evident că la Bruxelles se ia notă de discuţii. Bruxelles-ul nu interferează în sensul de a spune cine să vină, ci lasă fiecare ţară să îşi ia decizia. Ecusoanele şi, dacă vreţi, aceste lucruri care ţin de intrarea efectivă în palatul reuniunii urmează să vină în cursul zilei de azi, eu cred că sunt deja în drum spre noi", a spus ministrul Afacerilor Externe.

Întrebat ce se va întâmpla dacă decizia Curţii Constituţionale referitoare la sesizarea depusă de Preşedinţie referitoare la reprezentarea la Consiliul European nu va fi clară, nu va indica clar cine trebuie să meargă, premierul sau preşedintele, Marga a arătat că preferă să discute despre "prezent".
 
"E bine să discutăm prezentul, după aceea vom comenta şi decizia, după ce se va lua o decizie", a spus Marga.