Publicat: 28 Martie, 2013 - 12:34
Share
Va reuşi vreun ministru să redea adevărata valoare rezervaţiei naturale, Delta Dunării, unicat în Europa?

Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism va participa joi, 28 martie 2013, la Reuniunea la nivel ministerial a Forumului Naţional Strategia UE pentru regiunea Dunării (SUERD)  ce se desfăşoară în cadrul  Ministerului Afacerilor Externe.

In cadrul reuniunii, Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism, Maria Grapini va avea o interventie cu privire la dezvoltarea turismului şi valorificarea patrimoniului natural şi a moştenirii cultural-istorice în regiunea dunăreană românească prin dezvoltarea infrastructurii specifice, prin intense acţiuni de promovare şi, nu în ultimul rând, prin crearea de noi locuri de muncă.
 
Strategia UE pentru regiunea Dunării (SUERD) este proiectul politic de amploare şi vizibilitate lansat de România împreună cu un alt stat membru (Austria), singura inițiativă a țării noastre de la aderare până în prezent care a fost andosată de un Consiliu European.

SUERD a fost adoptată în iunie 2011 ca strategie macro-regională a Uniunii Europene. Este cea de-a doua strategie macro-regională UE, după Strategia pentru regiunea Mării Baltice adoptată în 2009, dar prima care include atât state membre UE cât și state din vecinătatea sud-estică și estică a Uniunii.

Strategia UE pentru regiunea Dunării (SUERD) este un instrument comunitar de cooperare macro-regională destinat dezvoltării economice şi sociale a macro-regiunii dunărene prin punerea în aplicare a politicii de coeziune a UE în corelare cu obiectivele Agendei Europa 2020.

Partenerul principal al statelor participante în implementarea Strategiei Dunării este Comisia Europeană, cu rol de facilitator al implementării, dar şi de evaluator al progreselor înregistrate.