5 iulie 2022

Maria Grapini: Să dăm în fapt mână cu mână, acum când România are atât de multă nevoie de unitate şi solidaritate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Umaniştii, mesaj de 24 ianuarie: Să dăm în fapt mână cu mână, acum când România are atât de multă nevoie de unitate şi solidaritate

Mesaj de solidaritate şi unitate, transmis în Ziua Unirii Principatelor Române, de la Bruxelles, de europarlamentarul umanist Maria Grapini, acolo unde va participa la dineul oficial organizat de Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, pentru a celebra Unirea Principatelor şi începutul anului 2022.

„Cu mândrie şi emoţie trebuie să ne amintim de Unirea Principatelor Române, înfăptuită de marele domnitor Alexandru Ioan Cuza, la 24 ianuarie 1859. Fără această Unire nu ar fi fost posibilă Marea Unire din 1918. Este important să ne amintim şi de reformele curajoase ale marelui domnitor. Reforma agrară din 1864, prin care Alexandru Ioan Cuza practic a desfiinţat orice formă de feudalism. A făcut reforma administrativă, reformă electorală sau reformă în justiţie. Vreau să amintesc şi de faptul că Alexandru Ioan Cuza a pus mare accent pe educaţie. Iată că de atunci educaţia era considerată un pilon important al unei societăţi care vrea să se dezvolte. Să ne amintim demnitatea şi patriotismul cu care a acţionat Alexandru Ioan Cuza, nu numai în ziua în care sărbătorim Unirea Principatelor, dar să dăm în fapt mână cu mână, acum când România are nevoie de foarte multă unitate şi solidaritate, de educaţie, de reformă administrativă şi de o justiţie aşa cum şi-o dorea Alexandru Ioan Cuza: dreaptă”.

Maria Grapini, europarlamentar PUSL