Publicat: 15 Februarie, 2012 - 13:45
Share

Şeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale din cadrul M.A.I., chestor şef de poliţie Marian Tutilescu, participă, în perioada 14-15Februarie a.c., la cel de-al XV-lea Congres European de Poliţie, care se desfăşoară la Berlin.

La acest eveniment, care are ca temă principală de dezbatere „Reţeaua de securitate: terorismul”, sunt prezenţi înalţi reprezentanţi din cadrul Comisiei Europene, agenţiilor europene de aplicare a legii,  ministerelor de interne şi de justiţie, precum şi experţi din peste 50 de state. 

În marja congresului, se desfăşoară o sesiune specială, dedicată extinderii Spaţiului Schengen, ocazie cu care partea română şi cea partea bulgară prezintă eforturile întreprinse de cele două state pentru aderare.

Sesiunea va fi prezidată de către domnul Hans – Peter UHL, membru al Bundestag-ului german şi purtător de cuvânt pe politici interne al fracţiunii parlamentare CDU/CSU, domnia sa promovând ideea unei aderări cât mai rapide a României la Spaţiul Schengen. Oficialul german a vizitat România în luna aprilie 2011, ocazie cu care a constatat la faţa locului modul în care ţara noastră asigură frontierele externe ale UE.