1 octombrie 2022

Maricel Popa: PNRR este Planul Naţional al ruşinii şi umilinţei unui întreg popor român

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa: Incompetenţa premierului Cîţu şi a vicepremierului Barna bagă România în criză economică pentru următorii 5 ani!

Din păcate, astăzi, în Parlament nu s-a prezentat niciun Plan Naţional de Rezilienţă şi Redresare (PNRR). Este un nou refuz din partea Guvernului de a veni cu acest plan într-o dezbatere publică. Nu înţeleg de ce totul este făcut pe ascuns, de ce totul este corectat pe fugă. Despre PNRR se vorbeşte de luni bune. Cu toate acestea, Guvernul nu a reuşit nici până acum să dea o formă finală unui plan care poate scăpa România din criza provocată de pandemie. Concluzia este foarte simplă: ori vorbim despre incompetenţă, ori despre interese financiare ale grupurilor care mişună pe lângă partidele aflate la guvernare.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pare că reprezintă cea mai bună dovadă prin care Coaliţia de guvernare direcţionează banii europeni spre camarila de partid. Nu ai voie să aloci 2 miliarde de euro pentru consultanţă şi nimic la agricultură. Fermierii români sunt în pragul falimentului. Nu ai voie să înjumătăţeşti fondurile alocate primăriilor: de la 4 la 2 miliarde de euro. Acolo este cea mai mare nevoie de bani pentru dezvoltare şi modernizare. Îngropăm banii în SF-uri şi proiecte de consultanţă, în loc să îi folosim pentru conectarea tuturor localităţilor la reţelele de utilităţi şi digitalizarea administraţiilor locale.

PNRR este Planul Naţional al ruşinii şi umilinţei unui întreg popor român. Nu este posibil ca nimeni, în afară de reprezentanţii Guvernului, să nu fi văzut modul în care vor fi cheltuite cele 30 miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

PSD a fost permanent deschis dialogului şi colaborării. Vorbim despre un proiect de interes naţional. Deci, toate partidele care sunt reprezentate în Parlament trebuiau să fie la masa discuţiilor. Românii trebuiau să fie informaţi transparent şi deschis despre angajamentele pe care le va lua Guvernul prin aplicarea acestui plan.

Pentru că se vorbeşte despre tăieri de pensii, salarii, creşterea costurilor cu utilităţile. Toate acestea vor împovăra şi vor sărăci românii în următorii ani. Probabil aceste şi motivul principal pentru care Coaliţia de austeritate ţine sub cheie PNRR.

În ceea ce priveşte Iaşul şi Moldova, nu ştim nimic despre proiectele majore de investiţii. Nu ştim nimic despre autostrada A7, nimic despre A8. Alexe şi Chirica nu mai sunt frecventabili, iar pe Chichirău nu o bagă nimeni în seamă la Bucureşti. În aceste condiţii, nu mă mai miră că alte oraşe precum Cluj, Timişoara, Braşov sau Constanţa vor fi marii beneficiari ai PNRR.

Parlamentarii PSD Iaşi nu vor vota şi nu vor susţine un astfel de plan diabolic. Categoric ne vom opune şi e bine ca toată Europa să ştie că aceste angajamente josnice pe care şi le-a asumat Guvernul actual în faţa Europei nu au susţinerea poporului român.

PSD va rămâne consecvent principiilor europene. Nu putem condamna întreaga Europă pentru că România este acum condusă de un guvern iresponsabil şi incompetent.