Publicat: 6 Octombrie, 2015 - 16:33
Share

Marii comercianți vor fi obligați să pună în vânzare carne, legume și fructe din producția românească, în proporția de cel puțin 51% corespunzător fiecărei categorii, potrivit unei propuneri legislative aprobate astăzi de Senat.

În lunile de iarnă, decembrie — februarie, legumele și fructele din import pot reprezenta maxim 70% din ofertă, pe fiecare categorie. Pentru carne, obligativitatea de cumpărare în proporție de 51% se menține pe tot parcursul anului.

'Am votat acest proiect pentru beneficiile evidente pe care le are: prin susținerea producției autohtone de carne și legume se vor crea locuri de muncă și vor crește veniturile la bugetul de stat. În același timp, vom avea acces, în tot timpul anului, la produse românești, naturale, proaspete', a declarat senatorul Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al Grupului PSD.

Ea a adăugat că propunerea legislativă a primit 76 de voturi pentru și niciun vot împotrivă. La rândul său, liderul senatorilor PSD Mihai Fifor a declarat că susținerea producătorilor romani este cu adevărat o afacere profitabilă, căci noi producem alimente extrem de calitative, de care nu are de ce să ne fie rușine, la  prețuri fără concurență!

Măsurile menționate vor intra în vigoare după șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial. Nerespectarea obligației de achiziție de produse autohtone va fi sancționată cu amenzi între 25.000 — 50.000 lei.

Propunerea legislativă va fi transmisă Camerei Deputaților în vederea dezbaterii.

Comunicat de presă - Senator Gabriela Firea (PSD)