Publicat: 13 Iunie, 2017 - 17:23
Share

România este cea de-a treia țară, după Italia și Kazakhstan, în care Angelo Sotgiu și Angela Brambati vor interpreta live cea mai nouă piesă Ricchi e Poveri, "Marikita", în Parcul Rozelor din Timişoara, pe 27 iunie, și pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe 12 Octombrie, evenimente organizate de Events.

Cel mai nou single Ricchi e Poveri, "Marikita", cu aromă latină și plin de pasiune, cântat în limba spaniolă, ales de Fausto Brizzi pentru coloana sonoră a filmului “Poveri ma ricchi”, care va apărea pe marile ecrane în această vară, a fost lansat pe iTunes, este distribuit de Sony Music și a fost deja prezentat de cei doi în cadrul emisiunii "Singing In The Car", pe postul italian TV8, pe data de 3 Iunie.

Chiar în deschiderea emisiunii de divertisment "Singing In The Car", Angelo și Angela au interpretat live, în autoturismul în care este filmat acest show, noua lor piesă, "Marikita", dansând, totodată, plini de pasiune și entuziasm, în micul spațiu al vehiculului, pe ritmurile acelui cântec.

Exprimându-și încântarea de a fi invitați la emisiune, cei doi au mai cântat superbul cântec "Se m'innamoro" și “Sará perché ti amo“,  o altă piesă fantastică, plină de pasiune și optimism cu care aceștia au intrat definitiv în inima și memoria fanilor din toată lumea.

Întrebați ce cântă în timp ce fac duș, cei doi au răspuns, amândoi, că piesa preferată pentru acel moment este "Azzuro", una dintre cele mai îndrăgite piese ale trupei, adorată de fani și așteptată cu multă nerăbdare, la toate concertele Ricchi e Poveri.

"Sunteți mereu în turneu, prin lume, neobosiți, ați scris istoria muzicii în Italia și în lume, nu vă mai opriți din călătorit - turnee mondiale - sunteți neobosiți", li s-a adresat celor doi artiști prezentatoarea emisiunii, Angela răspunzând "Nu ne vom opri niciodată, cât timp vom putea cânta".

"Am avut noroc", a declarat Angelo despre cariera lor plină de concerte în toată lumea, "așa ne-am petrecut viața", a adăugat Angela Brambati spre finalul emisiunii.

"Angelo a compus cântecul în timpul unei scurte vacanțe, ne-am distrat mult să îl cântăm și să dansăm, astfel ne-a venit ideea să lansăm un single care să transmită veselie și o atmosferă pozitivă", declară Angela. 

"Inspirația pentru acest cântec mi-a venit într-o seară, în timp ce mă uitam la televizor, nu găseam nimic interesant, doar știri. Într-un moment de tristețe, am închis televizorul, mi-am luat chitara și astfel a apărut prima strofă. Pe când ne aflam în Sardinia, i-am pus Angelei înregistrarea, iar ea a început să danseze, plină de entuziasm, și m-am gândit să colaborăm pentru acest single cu Dario Farina. "Marikita" înseamnă "gărgăriță", mi-a plăcut ideea de a purta noroc cu muzica. Cântecul a fost conceput în limba spaniolă deoarece muzicalitatea acesteia m-a condus, aproape natural, către această limbă", povestește Angelo Sotgiu.

În cele aproape cinci decenii de la crearea sa, grupul format în prezent din Angela Brambati și Angelo Sotgiu a vândut peste 22 de milioane de unități discografice în toată lumea și a demarat un turneu, pe data de 14 Mai, la Campania, în orașul Ariano Irpino.

"Eram un grup de prieteni, cu o pasiune pentru muzică, cântam în localuri împreună. Apoi am  început să studiem muzica serios și așa ne-a venit ideea să formăm o trupă - vocile noastre se împleteau foarte bine, ne inspiram din muzica formațiilor americane", își amintesc Angelo și Angela, cu nostalgie, de începuturile carierei lor muzicale.

Pe data de 4 mai 2016, după 48 de ani de activitate în cadrul trupei Ricchi e Poveri, Franco Gatti a decis să se despartă de îndrăgita formație, pentru a se dedica în întregime familiei sale, după tragica dispariție a fiului său.

"Pierderea fiului lui Franco a fost o adevărată tragedie, el, care se implicase total, voia să iasă din această situație dureroasă, a încercat să continue să cânte cu trupa, dar, în cele din urmă, voia să fie alături de soția sa și, din partea trupei, a avut toată înțelegerea", povestesc Angelo și Angela.

"Suntem ca frate și soră. Adorăm cariera noastră", declaraseră, într-un interviu acordat publicației "Diva e donna", cei doi artiști, care aduc în toată lumea speranță și voie bună prin piesele lor nemuritoare și care vor aduce atât "Marikita", cât și clasicele piese Ricchi e Poveri, care au marcat copilăria și tinerețea turor - “Sará perché ti amo“, "Mamma Maria", "Se m'innamoro" în Parcul Rozelor din Timişoara, pe 27 iunie, și pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe 12 octombrie, pentru mii de fani din România.

Biletele  pot fi achiziționate la pretul de 80, 120, 160, 200 şi 250 lei – VIP (București) sau 80, 110, 150, 200, 250 lei – VIP (Timișoara), în funcţie de distanța față de scenă. Biletele se pot cumpăra online pe eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti).

Autor: Călin Angheluţă