19 iunie 2021

Marile centre universitare – Bucureşti, Cluj, Braşov, Iaşi, Timişoara, în prestigiosul top Shanghai 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Transilvania din Braşov se regăseşte şi în acest an în prestigiosul top Shanghai – Global Rankings of Academic Subjects 2021.

Clasamentul Shanghai pe domenii include cele mai performante 500 de universităţi din lume pentru fiecare din cele 54 de domenii analizate. La categoria Ştiinţe ale naturii – Fizică, Universitatea Transilvania din Braşov se situează pe locul 401-500, alături de Universitatea de Vest din Timişoara.

Spre deosebire de anul trecut, în topul Shanghai din acest an, se regăsesc mai puţine universităţi româneşti. Dacă anul trecut 9 instituţii de învăţământ superior au fost listate ca având o performanţă şi cercetare ridicate, în acest an, 8 universităţi au reuşit să atingă indicatorii stabiliţi, respectiv: rezultatele, calitatea şi influenţa cercetării, colaborarea internaţională şi premii academice internaţionale.

Pe lângă Universitatea Transilvania din Braşov, dintre universităţile româneşti, în top se regăsesc şi Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Vest, Universităţile de Medicină din Cluj, Bucureşti şi Timişoara şi USAMV Cluj Napoca.

Universitatea Transilvania din Braşov a intrat pentru prima dată în prestigiosul top Shanghai, în 2020. Topul este condus de cele mai mari universităţi, precum Oxford, Princeton, Cambridge, MIT etc. În total, în clasament se regăsesc 1800 de universităţi din 93 de ţări din întreaga lume.

Biroul de comunicare
Universitatea Transilvania din Braşov