23 iulie 2021

Marinari români au fost răpiţi de piraţi de la bordul unei nave în Golful Guineea

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cincisprezece marinari au fost răpiţi de piraţi în Golful Guineea de la bordul unei nave sub pavilion maltez, iar printre membrii echipajului, format din 21 de persoane, se află şi navigatori români. Deocamdată nu ştie dacă sau câţi marinari români au fost răpiţi. Ministerul român de Externe a transmis că a fost convocată Celula de criză.

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihalcioiu, a declarat vineri că piraţii au atacat marţi nava Davide P., pavilion Malta, în Golful Guineea şi au răpit 15 marinari.
La bordul navei se aflau 21 de persoane, români, ucraineni şi filipinezi. Deocamdată nu este cunoscută naţionalitatea celor răpiţi. Totodată, piraţii nu a ar fi formulat până în prezent nicio cerere de răscumpărare.
Ministerul român de Externe spune că a fost convocată Celula de criză.
  • „Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, a fost deja convocată Celula de criză interinstituțională în vederea inițierii demersurilor necesare pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor răpite și întreprinderea acțiunilor specifice în astfel de cazuri.
  • Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dat fiind caracterul specific și sensibil al acestuia”, a transmis MAE.