17 iunie 2021

Marius Horia Ţuţuianu: După ce a picat examenul de la Bruxelles, Ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene trebuie să plece acasă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Guvernul Cîţu pică examenul PNRR pentru a VI-a oară, la Bruxelles! Comisia Europeană a respins şi această variantă şi România se face din nou de râs, condusă fiind de un Guvern incompetent, incapabil să formuleze un plan coerent prin care să atragă banii europeni.

Ce ne reproşează, de fapt, Comisia Europeană? De la educaţie, la infrastructură, zeci de observaţii pentru lipsa de coerenţă în alocarea banilor, capitole care prevăd sume mai mari decât suma totală ce urmează a fi primită, lipsa de predictibilitate, neseriozitatea, incompetenţa??? Cu siguranţă, da!

Cu PNL şi USR la guvernare am ajuns de râsul Europei. Cîţu se joacă cu viitorul României, prezentând Comisiei un PNRR ce pare a fi scris pe genunchi, de nişte amatori. Poate dacă semnatarii documentului l-ar fi citit măcar, neconcordanţele şi toate celelalte probleme ar fi fost sesizate din start. Dar nu, nu i-a interesat, la fel cum nu-i interesează nimic din ceea ce ţine de bunăstarea acestei ţări.

Mai grav este că săptămâna viitoare Comisia Europeană aprobă proiectele PNRR depuse de ţările membre şi începe plata proiectelor, România riscă doar din cauza incompetenţei Dreptei să piardă cele 29 de miliarde de euro. După ce a picat examenul de la Bruxelles, Ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene trebuie să plece acasă. Ruşine Cristian Ghinea, ruşine Florin Cîţu!

Marius Horia Ţuţuianu, deputat PSD